33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

על אוכל, לייף סטייל, צרכנות וזנזוני מוח

בלוג צרכנות , אוכל וביקורת בכל תחום

עוגת גבינה חגיגית של שומרי משקל

עוגת גבינה חגיגית של שומרי משקל

עוגת גבינה של שומרי משקל

ללא גלוטן וללא סוכר                             י 

עוגת גבינה הן אחת מאהבותיי הגדולות אבל תמיד נזהרתי מהן בגלל כמויות השומן שבהן ,את העוגה הזו אכלתי לראשונה במפגש של שומרי משקל ,ונדהמתי, עוגת גבינה אוורירית גבוה רכה וטעימה ובלי שומן , עשויה מגבינות רזות וטעמה אלוהי , מזכיר את כל עוגות השחיטות .כשאני מספרת שזה מתכון של שומרי משקל יש השתוממות רבה .עוד הוכחה שאוכל טוב לא בהכרח שמן. העוגה מאד טעימה כמו שהיא אבל לאירועים מיוחדים אני משדרגת עם קרם או רוטב.

המתכון לקוח מכאן 

עוגת גבינה חגיגית

מאת שומרי משקל
 
12 מנות
כל מנה מכילה 3 נקודות
זמן הכנה 20 דקות
אפיה 60 דקות
קירור 6 שעות

חומרים:
250 גרם גבינה לבנה תנובה 5% שומן
500 גרם גבינה לבנה תנובה 1.5% שומן
5 ביצים
4 כפות קורנפלור
חצי כוס סוכר + 2 כפות סוכר (אני החלפתי לכמו סוכר)
1 גביע יוגורט יופלה לבן 1.5% שומן (150 מ"ל)
כפית תמצית וניל

ההכנה:
מחממים תנור לחום בינוני.
מקציפים את החלבונים עם 2 כפות סוכר.
בקערה נפרדת מקציפים את החלמונים, הוניל עם הסוכר, יופלה לבן וגבינות תנובה, מוסיפים בהדרגה את הקורנפלור ומערבבים היטב, מקפלים בעדינות יחד עם שתי התערובות.
יוצקים את התערובת לתבנית פיירקס משומנת בתרסיס שמן ואופים ב- 180 מעלות צלסיוס עד שהעוגה מזהיבה. מכבים את התנור ומשאירים את העוגה להצטנן עם דלת פתוחה מעט.
מגישים אחרי שהעוגה התקררה היטב במקרר מספר שעות.

שדרוגים לעוגה (וגם תוספת נקודות /קלוריות)

 

* הוספת קרם "(מכפיל קלוריות,  רק הקרם6 נקודות)

מ 1מיכל שמנת להצפה, 1/2 כוס חלב 1/2 אינסטנט פודינג וניל

*רוטב דובדבנים (660 קלוריות 5 נקודות לכל המתכון)

 1/2 כוס סוכר 2 כפות קורנפלור לחמם בסיר ולהוסיף

 1/2 כוס מים 2 כוסות דובדבנים

ומבשלים על אש בינונית עד שהרוטב מסמיך. ממשיכים לבשל 2 דקות נוספות.
. מסירים מהאש ומוסיפים כף הליקר. שומרים במקרר עד הגשה 
* רוטב אדום
250 גר תותים או פירות יער קפואים מרוסקים עם חצי כפית דיאט טיפ או 2-3 כפות סוכר ומעט מיץ לימון. לרוטב חלק יש לסנן שומרים במקרר עד הגשה.
*רוטב כתום 
1 מנגו טחון עם 2 כפות ריבת משמש או תפוזים
1כפית ג`לטין מומס בחצי כוס מים 
לערבב ביחד ולצפות את העוגה 
ניתן לקשט מעל בפלחי מנגו 
אין לקדם פוסט זה

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

14 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל הים רגוע אלא אם צויין אחרת