33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

על אוכל, לייף סטייל, צרכנות וזנזוני מוח

בלוג צרכנות , אוכל וביקורת בכל תחום

עוגת פסטה ברוטב פטריות וגבינות .

עוגת פסטה ברוטב פטריות וגבינות .

ההזמנה הייתה לארוחת ערב חלבית, רציתי להפתיע במשהו שונה, ..התלבטתי רבות ואז נזכרתי במנה שאכלתי בילדותי בבית שגריר ישראל באתיופיה. אני אוהבת יופי באוכל וזוכרת את המנה הזו כאחת היפות .כל שזכרתי היה את הפסטה שעמדה ואת ים הגבינה המותכת .חיפשתי בנט מצאתי את המתכון הזה שהוא עם בשר 

 http://noblepig.com/2009/03/18/when-the-moon-hits-the-sky.aspx

והוא שמש לי כהשראה למנה שלי 
האמת באיטליה יש קנולי קצרים ודקים שלא זקוקים לבישול מוקדם ונוח יותר לסדר אותם בתבנית. מה שאני עושה מבשלת את הפסטה רק חצי בישול ומסדרת בתבנית.

1 חבילה פסטה פנה מבושלת חצי בישול מסוננת ומעורבבת בכף שמן 

1 בצל קצוץ דק 

4 שיני שום קצוצות 

לטגן במעט שמן  ולהוסיף 

250 גר פטריות שמפיניון(זה מה שהיה בבית) לקצוץ 

4 פטריות שיטקי יבשות שהושרו במים רותחים קצוצות 

להוסיף למחבת ולטגן 

להוסיף 

2 שמנת לבישול 10%

להביא לרתיחה ולתבל 

1 כף אבקת מרק פטריות

1 כפית קורנפלור

מלח, פלפל , אגוז מוסקט..

להוריד מהאש ולהוסיף 100 גרם גבינה מלוחה חתוכה לקוביות

50 גר פרמזן מגורר

לערבב . היטב ולרסק מעט את הרוטב במעבד מזון 

לשמן תבנית עגולה מתפרקת, לסדר בתבנית עגולה את הפסטה  כשקרני הפנה עומדים סמוכים זה לזה בצפיפות.

למזוג את הרוטב ולהשתדל למלא את הפסטה. עד כיסוי הפסטה(אם יש עודף לשמור בצד )

לאפות רבעה בחום בנינוני להוציא ולפזר מלמעלה

לפזר מעל 

כ200 גר מוצרלה מגוררת 

לאפות בתנור חם כחצי שעה עד שהגבינה מזהיבה 

לקרר כחצי שעה לפני ההגשה .

אם נותר מהרוטב להגיש לצד הפשטידה .

 

בתאבון

קימת אפשרות לאפות כמה שעות או יום קודם עם 100 גרם מוצרלה( במקום ה200 גר), 

לפרוס למנות כשקר לפזר גבינה ולחמם בתנור עד שהגבינה נמסה .

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

12 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל הים רגוע אלא אם צויין אחרת