66
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

לבשל בכיף

עוגת לימון ואוכמניות

 

ליום ההולדת של בתי הקטנה החלטתי ללכת על בר מתוקים. זאת אחת מהעוגות שהכנתי והיתה טעימה מאוד.קלה להכנה.

לבצק:
תבנית אינגליש קיי’ק

1 1/4 כוסות קמח
1 כפית אבקת אפיה
3 ביצים
1 כוס סוכר
קמצוץ מלח
קליפה מגוררת מ- 1 1/2 לימונים
2 כפיות מיץ לימון
1/2 כוס קצפת פרווה לבישול או ריצ’ קפה

75 גרם מרגרינה מומסת
1/2 כוס מלית אוכמניות מוכנה.

אופן ההכנה:
משמנים את התבנית ומחממים את התנור לחום בינוני נמוך (170 מעלות).
מקציפים את הביצים ומוסיפים להן בהדרגה את הסוכר וקמצוץ מלח.מקציפים עד שמתקבל קצף בהיר ותפוח..מורידים את המהירות ומוסיפים את הקמח ואבקת האפיה, קליפת הלימון ומיץ הלימון.מוסיפים את הקצפת ולבסוף את המרגרינה, ומערבבים היטב עד שהבליליה אחידה.מעבירים חצי מהכמות לתבנית, יוצקים בעדינות שני פסים של מלית אוכמניות לכל אורך התבנית,יוצקים על המלית את יתרת הבלילה ומכניסים לתנור.אופים כשעה ועשר דקות או עד שפני העוגה זהובים וסכין המוחדר למרכזה יוצא יבש.מוציאים ומצננים על השיש.
גיוון - אפשר לצפות את העוגה בזיגוג לבן וענוג:מערבבים בקערית 1/2 כוס אסקת סוכר עם 3-4 כפות מיץ לימון רק עד שהם מתאחדים.יוצקים את הזיגוג בצורה אחידה על העוגה ומניחים לה להתקרר.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

2 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל פזית 72 אלא אם צויין אחרת