55
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

לבשל בכיף

קובה במיה

קובה במיה

במיה זה ירק או שאוהבים אותו או שלא. כשהיי'תי ילדה קטנה לא אהבתי אותו כלל, אבל כשנישאתי והילדים נולדו, התחלתי לאהוב אותו במיוחד כשהוא מגיע עם קובה. בעלי ואני אוכלים את הבמיה והילדים "משנוררים" את הקובות מתוכו, ככה שפותחים את הסיר תמיד מוצאים מקומות ריקים בין הבמיה שבהם היו הקובות. הריח שממלא את הבית ממש משגע.

 

המצרכים: (6-8) מנות

1/2 קילו במיה (עדיף טריה, במידה ואין חבילה של קפואה)

5 שיני שום קצוצות

2 כפות רסק עגבניות

מלח

פלפל שחור

פפריקה

קורט סוכר

1 כף מיץ לימון

4 כוסות מים

 

המצרכים לקובות:

2 כוסות סולת מנופה

2 כוסות מים

1 כפית מלח

 

המצרכים למילוי:

1/4 קילו בשר טחון

5 שיני שום כתושות

מלח,כמון ומעט קינמון

 

אופן הכנת במיה טריה:

לשטוף היטב את הבמיה ולקצוץ את הקצוות. להניח ליבוש על מגבת לפחות למשך יממה.

אחרי יממה לטגן בשמן עמוק את הבמיה. אני קונה בכמויות, מכינה אותה ומקפיאה במנות.

אופן הכנת המילוי:

לערבב את כל החומרים ולהעמיד בצד לספיגת הטעמים.

אופן הכנת הקובות:

לשים את הסולת והמלח בקערה רחבה, להוסיף מים בהדרגה תוך כדי לישה עד לקבלת בצק רך ונעים לעבודה. לקחת כדור בגודל פינג פונג ולפתוח אותו על היד. להניח מעט מן המילוי ולסגור לקובה עגולה. להניח על מגש.

אופן הכנת התבשיל:

במידה והבמיה טריה - להניח בסיר את הבמיה ,השום,הרסק, התבלינים והמים ולהביא לרתיחה.

במידה והבמיה קפואה - לשים בסיר שמן ולטגן מעט את הבמיה, ואז להוסיף את השום,הרסק,התבלינים והמים ולהביא לרתיחה.

כשהבמיה רותחת זורקים פנימה את הקובות, מערבבים מדי פעם למניעת הידבקות הקובות לסיר. מנמיכים את הגז ומבשלים למשך שעה.

מגישים עם אורז לבן.

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

2 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל פזית 72 אלא אם צויין אחרת