00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מהלב ומהראש

לחם כפרי

כל שבוע כמו כולם אנו עושים קניות לפי הרשימה שמצטברת לה לאיטה. כשמגיעים לסופר בן זוגי אחראי על איסוף המצרכים ואני על מניעת הרס ע"י הבן שלנו. כך שאין לי הרבה שליטה על הקניות .
וכך הגיע אלינו הקמח הכפרי: לפני שבועיים כתבתי ברשימה "קמח לחם" וקיבלתי קמח לבן כי בן זוגי חשב שבטעות רשמתי פעמיים "לחם". לפני שבוע רשמתי "קמח מיוחד ללחם" וקיבלתי קמח שטיבל מס' 3 כי עליו מצוין "מתאים להכנת לחמים". ומה אני רוצה מהמסכן? למה פשוט לא לרשום "קמח שטיבל מס'2"? באמת לפעמים אני מגזימה :D
אז מה עושים? קוראים את המתכון על האריזה ומנסים. רציתי להעמיס גרעינים למניהם, אבל בפעם הראשונה החלטתי לנסות כמו שכתוב, כדי להסיק מסקנות להבא. בסה"כ יצא נחמד, קצת דחוס אבל טעים. ואולי כך צריך? מאיפה לי לדעת?

 

המרכיבים (ל-3 כיכרות):
1 ק"ג קמח כפרי
16 גר' שמרים יבשים או קוביית שמרים טריים (50 גר')
10 גר' סוכר חום (כ-3 כפיות)
20 גר' מלח (כ-3 כפיות)
640 גר' מים (כ-3 כוסות)

 

ההכנה:
לערבב את כל המוצרים למעט המלח וללוש כ-2 דקות.
להוסיף את המלח ולהמשיך ללוש כ-6-8 דקות נוספות.
להניח את כדור הבצק בקערה משומנת , לכסות בניילון נצמד ולהתפיח כשעה במקום חמים עד להכפלת הנפח.
חלחלק את הבצק ל-3 חלקים ולעצב כיכרות.לכסות במגבת ולהתפיח שוב עד להכפלת הנפח.
למרוח את הבצק במים ולפזר מלמעלה סובין חיטה.
להכניס את הכיכרות לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות ולאפות 10 דקות.
להנמיך את חום התנור ל-180 מעלות ולאפות כ-40 דקות נוספות.
בגמר האפיה לצנן את הלחם על רשת.

 

הערות:
עשיתי הכל לפי 1/2 כמות- יצאו שתי כיכרות מיני
בכל זאת 1/2 כוס המרתי בקמח מלא והוספתי 3 כפות נבט חיטה
אני לשתי בידיים (ונהנתי), אבל אין סיבה לא לעשות את זה במיקסר התותח עם וו לישה
מקום חמים לא ממש היה אתמול, ובכל זאת כבוד הבצק תפח לא רע :-)

 

בהצלחה ובתיאבון!


הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

11 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל IliAsh אלא אם צויין אחרת