11
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מה במקרר?

ציטוט אוכל

מחקרים מראים שמבין האנשים העוסקים באכילה, מעטים שורדים (וואלאס אירווין(

מרק מינסטרונה גירסה שלי

כשהאיש ביקש לכבוד החורף שהגיע מרק מינסטרונה ,הצעתי שיביא שקית של  'לקט למרק מינסטרונה קפוא' כמו תמיד.

למזלנו לא היתה שקית כזו בכלבו ולכן החלטתי לאלתר בעצמי.

קצת יותר עבודה זה נכון, אבל שווה את המאמץ.

 

 

 

 המצרכים:

1 בצל גדול פרוס דק

6 שיני שום פרוסות

4 גזרים בינוניים קלופים וחתוכים לקוביות קטנות

5 גבעולי סלרי עלים חתוכים לקוביות

1 פלפל אדום פרוס דק

צרור פטרוזיליה קצוצה גס

200 גר'שעועית ירוקה (אני השתמשתי בקפואה מופשרת)

250 גר'שעועית חומה – מושרית ומבושלת לריכוך

קופסא גדולה שימורי עגבניות (קוביות)

כף אבקת מרק עוף

1.5 ליטר מים

מל"פ

בערך 250 גר' פסטה קרניים או מרפקים

 

 

הכנה :

  1. מטגנים את הבצל להזהבה.
  2. מוסיפים שום, סלרי, גזר וגמבה, בוחשים ומטגנים עוד 10 דקות.
  3. מוסיפים את השעועית הירוקה, הפטרוזיליה והשעועית החומה הרכה בוחשים קלות וממשיכים עוד 5 דקות.
  4. שופכים פנימה את קופסת קוביות העגבניות כולל הנוזלים ואת אבקת המרק בוחשים, מוסיפים מים ומל"פ, מרתיחים.
  5. לאחר הרתיחה מנמיכים את הלהבה ומבשלים 30 דקות.
  6. מוסיפים בערך חצי חבילה פסטה קרניים או מרפקים ( צינורות בחצי עיגול ),בוחשים ומבשלים עוד 20 דקות.
  7. אם הפסטה תופסת יותר מדי נפח אפשר להוסיף עוד מים רותחים לטעום ולתקן תיבול אם צריך.
  8. מגישים ונהנים.

 

הערות :

לפני כמה חודשים החלטתי להשרות ולשמור בפריזר קטניות שונות כגון שעועית חומה וחומוס. אי אפשר לדעת מתי נרצה להשתמש ולא יהיה מוכן. לכן אני ממליצה גם לכם לשמור בפריזר או בדיפ למי שיש, שקיות של קטניות שהושרו במים לילה שלם וסוננו.

 בתיאבון.

 

 אני יודעת שזה לא הרבה, אבל גיליתי פתאום שעברתי 50 אלף כניסות, אז מזל טוב לי ☺

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

8 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל noga moon אלא אם צויין אחרת