33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

שיק - SHIK דינה (וינשטיין) שק

מספרת סיפורים

לביבה חמה וטעימה לכל ימי השנה

דבר מוכר וידוע הוא שכל מפסיקי העישון נאלצים בשלב זה או אחר להתמודד עם העליה במשקל.

יש כאלה שזה קורה אצלם מיד ויש כאלה שבאופן מזדחל.

 מעולם לא נדרשתי לעסוק בענייני עודף משקל. אך עתה, כמעט שנה מאז שהפסקתי לעשן, ככה בעדינות ובהיחבא לא במתקפה גדולה וישירה הוא עולה.

 לזה קוראים: "בהתגנבות יחידים" משהו קורה להיקפים.... ולפתע, מכונת הכביסה והמיבש כנראה מתקלקלים ביחד! כי משהו קורה למכנסים - הם נוטים להתכווץ, בכל פעם עוד קצת והמותנים שלי נוטים בתוכם להילחץ, עוד מעט.

 ככה בעדינות ובלי שום הקפצות, המספרים במשקל עולים במעלה השנתות. הם עושים זאת בהדרגה בכדי שלא אבהל...שלא אכנס לאיזו חרדה או אחזיר במתקפה ישירה....

מסתבר, שהסיבה לעליה במשקל אצל נגמלי העישון, קשורה לירידה בקצב חילוף החומרים בגוף, וכן לחזרתו ההדרגתית של חוש הריח (ובעקבותיו חידוד חוש הטעם). עוד עולה, שאנשים שמפסיקים לעשן יעלו במשקל גם אם לא ישנו את הרגלי התזונה בעקבות הפסקת העישון.

טוענים כי הניקוטין שבסיגריה מוריד את הפרשת האינסולין לדם, ולכן יש תחושה ממושכת יותר של שובע. כלומר, סיגריה אחרי האוכל משפיעה על תהליך העיכול ומזרזת אותו.  בנוסף, אצל נגמלי העישון  עולה הרצון העז למשהו מתוק ......

אז לא, כאמור, אני עדין לא במתקפת נגד חזיתית. אבל בהחלט בהגנה אישית סביבתית, אין לי חשק ואני לא ממש רוצה להפוך לסופגנית חנוכה לאורך כל השנה. לכן אני בהחלט משתדלת לשים לב ולמנוע מהמכנסים (וגם החולצות) להמשיך ולהתכווץ ב"מכונה".

 כאחת שתמיד מחפשת אחר שילוב טעמים ועכשיו נוסף גם הרצון שהטעים לא בהכרח יהיה מאוד מטפיח, הכנה של לביבות אפויות בהחלט מאפשרת את המבצע הזה של 1+1.

 במקרה הזה 1טעים + 1לא משמין.

 לביבת ירקות אפויה

 1 כרובית בינונית גדולה

 4 קישואים מגוררים דק

 8 פטריות שמפיניון

 4 כפות קמח

 3 ביצים

 חצי גוש גבינת פיראוס מלוחה (אפשרי)

 100 גרם גבינה צהובה מגוררת (לא מוכרחים)

 מלח פלפל

 הכנה

 להרתיח מים ולהכניס את פרחי הכרובית לכ 10-15 דקות

 להוציא, לסנן היטב ולמעוך לפירה גס.

 את הפטריות לקצוץ לקוביות קטנות ולטגן (במחבת טפלון).

 לסחוט היטב את הקישואים המגוררים

 להכניס את כל המצרכים לקערה ולערבב היטב.

 לחממם את התנור ל 180 מעלות, לפרוס נייר אפיה ועליו לרסס שכבת שמן דקה.

 להכין מהתערובת לביבות  ולהניח בתבנית.

 לאפות כ- 20 דקות - עד להזהבה.

 ואיך להפוך את הלביבות לארוחה? עכשיו מכינים סלט ירוק וגדול. לצידו ניתן להכין גם סלט טונה והנה ארוחה שלמה עם כל המרכיבים החשובים ולא עתירה חומרים מכווצי בגדים.

וכדאי לזכור את שחכמים אמרו "אין אוכל משמין, יש אוכלים שמשמינים...."

 

עכשיו נותר להפעיל קצת את הדימיון ולראות את הלביבות החמות שנחטפו מהמגש! (ולא נשארו אפילו לרגע לעמוד בפוזה לצילום!!!)

טיפ'טן - ""אם אתה רואה מישהו ללא חיוך, אנא תן לו משלך." (פתגם סיני)

 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

28 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל dshk אלא אם צויין אחרת