00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

CooknBake

פרגיות בתיבול מזרחי

16/12/2010
פרגיות תופסות לאט לאט מקום של כבוד במטבח שלי. מאד קל להכין אותן, הן רכות וטעימות, ותמיד מתקבלות בשמחה ע"י הילדים.
בדרך כלל אני מכינה פרגיות לפי המתכון הזה, טעמן מתקתק עם חריפות קלה, צבען מושך והן הולכות נהדר עם אורז לבן.
הפעם החלטתי להכין אותן בסגנון קצת אחר, לתת להן תיבול בסגנון המעורב הירושלמי אבל הרבה יותר עדין ונקי וחף מכמויות גדולות של תבלינים. צריבה קלה במחבת פסים סוגרת את הפרגיות ונותנת להן צבע יפה, ואח"כ בישול לא ארוך בסיר משאיר את הפרגיות עסיסיות ורכות.
 
 
 
פרגיות בתיבול מזרחי
 
מצרכים:
7-8 פרגיות חתוכות לרצועות דקות
2 בצלים גדולים פרוסים לחצאי עיגולים
2-3 שיני שום קצוצות
 
1/2 כף כרכום
1 כפית כמון
1 כפית חוואיג`
מלח
פלפל שחור
 
פטרוזיליה קצוצה
 
אופן ההכנה:
במחבת צלעות יש לצרוב את הפרגיות עד שהן מקבלות מעטה לבן עם פסי צריבה עדינים. אין צורך לבשל אותן עד הסוף, אם נשאר מעט אדום זה בסדר!
 
בסיר עם שמן זית יש לטגן את הבצל עד שקיפות, להוסיף את השום ולהמשיך לטגן.
מוסיפים כ-1/2 כוס מים חמים ואת התבלינים למעט הפטרוזיליה!
מוסיפים את הפרגיות ומערבבים.
סוגרים את הסיר ומבשלים כ-20 דק` עד שהפרגיות מוכנות (כלומר מבושלות גם בחלקן הפנימי).
מכבים את האש ולפני ההגשה מוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה לסיר, מערבבים ומגישים חם.
 
* הוספת הפטרוזיליה הקצוצה ממש לפני ההגשה, משאירה את הפטרוזיליה ירוקה ויפה וטעמה נשאר מודגש והולך נהדר עם יתר המרכיבים בסיר.
 
 
 
 
 
 
סוף שבוע מהנה לכולם

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

40 תגובות

בחירת העורך
מציצים מעבר לים
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל CooknBake אלא אם צויין אחרת