00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

CooknBake

לזניה פרווה

חשק ללזניה התחיל אצלי כשחברתי הטובה א. התקשרה לבקש מתכון ללזניה חלבית ועל הדרך שאלה גם שאלות על הלזניה הבשרית שמופיעה אצלי בבלוג. "איך זה שאין לך מתכון ללזניה חלבית בבלוג?" שאלה א.. שאלה וצדקה! אין לי מושג למה אבל את הלזניה החלבית של קיצי שאני כ"כ אוהבת ומכינה כ"כ הרבה, מעולם לא יצא לי להעלות לכאן.
א. הכינה כבר את שתי הלזניות  ולי התבשלה בראש לזניה פרווה כזו שאפשר להגיש בליל שבת ליד המרק  ויתר המאכלים על השולחן,  לזניה בשרית (עם בשר בקר טחון) לא רציתי להכין כי האיש לא יאכל, חלבית לא ממש התאים, אז הכנתי אותה פרווה!! לזניה על בסיס רוטב עגבניות ממש כמו של הבשרית, אך במקום בשר הוספתי גרגירי תירס וזיתים שחורים.  המשפחה אהבה וגם אני, אז קבלו מתכון, נסו גם אתם ותהנו.
** רק שתדעו - שני מתכונים שרצים אצלי בבלוג ומאד מאד מצליחים אלו פשטידת בצל ובטטה פרווה ופשטידת פטריות פרווה - שתיהן עומדות בין חמשת המתכונים הכי נצפים בבלוג, אני מאמינה שגם הלזניה הזו תענה על הצורך בעוד פחממה פרווה בארוחה בשרית או אחרת ותתפוס מקום טוב בשולחנות שומרי הכשרות של הקוראים בבלוג. היא קלה להכנה, פשוטה ומאד טעימה.
 
 
לזניה פרווה
 
מצרכים:
9 עלי לזניה (עדיף מתוצרת ברילה)
1 בצל גדול קצוץ
4-5 שיני שום קצוצות
1 קופסא עגבניות מרוסקות
8-10 עלי בזיליקום קרועים / 3 קוביות בזיליקום של דורות
2 כפות אוריגנו יבש
1/2 כף סוכר
מלח
פלפל שחור
שבבי צ`ילי גרוס
קופסאת תירס קטנה (400 גר`)
12 זיתים שחורים נטולי חרצן וחצויים לאורך
 
אופן ההכנה:
בסוטאג` רחב ומשומן בשמן זית יש לטגן את הבצל עד שקיפות.
להוסיף את השום ולערבב.
מוסיפים את קופסאת העגבניות המרוסקות ומערבבים היטב. כשהעגבניות מתחילות לבעבע מוסיפים את התירס, אוריגנו, בזיליקום ותבלינים ומערבבים היטב.
מוסיפים כ-1/2 כוס מים, מערבבים וסוגרים מכסה.
מבשלים עד אש קטנה כ-1/4 שעה. אם נראה לכם שהרוטב חסר בנוזלים, יש להוסיף עוד מים.
 
בתבנית פיירקס מלבנית ומשומנת בשמן זית יש לסדר 3 עלי לזניה,
מעליהם לשים 1/3 מכמות הרוטב, שוב לכסות בעלי לזניה ושוב רוטב, לסדר מעליהם את הזיתים החצויים, שוב עלי לזניה ולסיים ברוטב.
(סה"כ 3 שכבות עלים ו-3 שכבות רוטב )
 
עוטפים את התבנית בנייר אלומיניום ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות לחצי שעה. מוציאים את נייר האלומיניום וממשיכים לאפות עוד 15-20 דק`.
 
* ניתן להכין יום מראש ולחמם שוב בתנור.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

48 תגובות

בחירת העורך
מציצים מעבר לים
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל CooknBake אלא אם צויין אחרת