00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מהלב ומהראש

תבשיל עוף ,שעועית ומנגולד

מה יש לי עם המנגולד? לא יודעת. הוא יפה וטעים. ולא, אני לא מקבלת אחוזים על השימוש בו:P
זאת גרסת לייט לתבשיל בקר ארוך הבישול הנקרא טבחה . אני אילתרתי וניסיתי לעשות אותו דבר עם חזה עוף. הצליח לי! זמן הבישול מתקצר משמעותית (במיוחד אם תשתמשו בשעועית קפואה מוכנה) ויש ארוחת צהריים משביעה ועשירה בצ'יק-צ'אק.

 

המרכיבים (ל-2 מנות):
1 נתח חזה עוף (משהו כמו 1/4 פרפר) חתוך לקוביות
1 תפוח אדמה בינוני חתוך גס
1 חבילת עלי מנגולד קצוצים גס
1/2 כוס שעועית מושרית ומבושלת (או קפואה)
4-5 כפות שמן זית
1 בצל קצוץ
2 שיני שום פרוסות דק
כפית גדושה אבקת מרק עוף
מלח,פלפל שחור,כורכום

אופו ההכנה:
מחמים את השמן בסיר ומזהיבים את הבצל והשום.
מוסיפים את עלי המנגולד ומטגנים תוך ערבוב עד שהעלים "מתעייפים".
מוסיפים לסיר את חזה העוף ומטגנים עד הזהבה.
מוסיפים את השעועית המבושלת ואת קוביות תפוח האדמה ומכסים במים רותחים.
מביאים שוב לרתיחה ,שמים את אבקת המרק והתבלינים.
מבשלים על אש בינונית כ-30-40 דקות עד שתפוח האדמה מתרכך.
מומלץ להגיש לצד אורז לבן.

 

הערות:
ב1/4 פרפר אני מתכוונת לפרוסת חזה עוף פרוס כמו שמוכרים בסופר, אבל לא שניצל. אם כי גם שניצל וודאי יתאים.
במקרה שכחתי להשרות את השעועית ללילה, אז על הבוקר שמתי אותה במים רותחים והחלפתי כמה פעמים לפני הבישול.
אני שידכתי לתבשיל בורגול והיה בסדר גמור:-)

 

בהצלחה ובתיאבון!

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

12 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל IliAsh אלא אם צויין אחרת