55
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חברות מבשלות

חמין

החומרים:

1 ו - 1/2 כוסות חיטה מושרים במים ללילה

1 כוס שעועית לבנה מושרים במים ללילה

1 כוס גרגרי חומוס מושרים במים ללילה

1 ק"ג בשר אוסובוקו חתוך לקוביות גדולות

6-7 שוקיים

5 תפא"ד שלמים אדומים קלופים

5 ביצים טריות שטופות

שמן קנולה

2 בצלים חתוכים לרבעים

7 שיני שום

1 כפית מלח או יותר, לפי הטעם.

1 כפית פלפל שחור פחות או יותר.

1 כף פפריקה

1 כף אבקת מרק עוף

1/4 כוס דבש או דבש סילאן

יש המוסיפים 2-3 תמרים, להעמקת צבע החמין

 

ההכנה:

את הכנת החמין מתחילים ביום שישי בערב.

קודם כל בוחרים את הסיר הכי גדול והכי כבד שיש  לנו, ידיות הסיר חייבות להיות ממתכת, כי הסיר נכנס לתנור. אם אין, אז הגיע הזמן לקנות אחד כזה. אני קניתי סיר אובלי ענק, שאליו נכנסים כל מרכיבי החמין.

מחממים שמן בסיר ומכניסים לתוכו לפי הסדר:

    קוביות הבשר

     שוקי העוף

     שיני השום

     רבעי הבצלים

    תפוחי האדמה

מטגנים בשמן את הבשר כדי שייסגר, מוסיפים את העוף ומטגנים מכל הצדדים, מוסיפים את הבצלים ותפא"ד, ומטגנים אך לא יתר על המידה, רק עד שיקבלו קצת צבע. לאחר שסגרנו את הבשר, מסדרים בכל צד של הסיר את הקטניות, שסוננו ונשטפו ממי ההשריה.

מערבבים את התבלינים והדבש בשתי כוסות מים רותחים ומוזגים את תוך הסיר. מוסיפים עוד מים עד לכיסוי  כל המרכיבים. מכסים את הסיר ומרתיחים. מסירים מהגז, מוסיפים את הביצים  ומכניסים לתנור לחום של 100 - 110 מעלות לכל הלילה....

רצוי לבדוק לפני שהולכים לישון וגם לפנות בוקר שהמים לא התייבשו, כי אם כן, להוסיף עוד מים לתבשיל. כמו כן, אם הקטניות בשלב שכבר אפשר לטעום מהן, לטעום ולשפר טעמים. (אני בודקת את הטעמים בבוקר , מוסיפה תבלינים לפי הצורך והחמין ממשיך להתבשל בתנור עד הצהריים)

בתיאבון...

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

10 תגובות

העורך בחר...
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל חברות מבשלות אלא אם צויין אחרת