11
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

מרק אפונה

 

 

 

 

 

 

 

 

 

חומרים:

3 כוסות אפונה ירוקה יבשה מושרית ארבע שעות לפחות.

שמן לטיגון,

-2-1 בצל גדול חתוך לקוביות קטנות

2- 1 גזר חתוך לקוביות קטנות,

3-4 שיני שום

צרור גבעולי פטרוזיליה קצוצים דק,

עלי הפטרוזיליה קצוצים דק  - לזריה בסוף,

1 עגבניה מסומנת באיקס,

לתיבול: פלפל שחור, מלח,  כמון, פפריקה מתוקה, אבקת מרק.

אופן הכנה:

בסיר לחץ לצקת מעט שמן, להוסיף את הבצל הקצוץ, לטגן כ-10 דקות על אש קטנה. להוסיף את האפונה המסוננת ממים, קוביות גזר, שום קצוץ, ולערבב מס' דקות. להוסיף את גבעולי הפטרוזיליה הקצוצים,  ולתבל לפי הטעם. לכסות  במים בכמות המרק הרצויה, להוסיף עגבניה. ולבשל כ 30 דקות בלחץ.  לפתוח הסיר, לטעום, לתקן תיבול.

להוסיף כוס אפונה  ירוקה עדינה קפואה. ולזרות את  עלי הפטרוזיליה הקצוצים. להביא לרתיחה  חמש דקות, ולכבות.

*            *             *

הפעם הוספתי גם קוביות תפוחי אדמה

 

*אפשר להוסיף בצקניות (נוקלאך),  (בשלב של הוספת האפונה הקפואה והפטרוזיליה). ביצה טרופה, + מלח פלפל לערבב, להוסיף קמח רגיל  לקבלת עיסה סמיכה. לגרד מעל המרק עם פומפיה גסה ובעזרת כף לדחוק את הבצק כנגד החורים, . להרתיח חמש דקות בתוך המרק.

 *אפשר להגיש עם קרוטונים איכותיים. (למרוח פרוסות לחם/חלה בשמן זית ושום, לחתוך לקוביות לאפות קרוטונים ביתיים).

*אפשר להוסיף קבנוס פרוס או חתוך לקוביות, בשלב של לפני הוספת המים לסיר, ויש ארוחה מלאה בצלחת + לחם כפרי טוב.

 

*כמובן שניתן לבשל גם בסיר רגיל. משך הבישול מתארך הרבה יותר. לבשל עד לריכוך האפונים. (שעה לפחות),

 

.

 

 

 

 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

4 תגובות

תגובות אחרונות
נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
תגובות אחרונות
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת