33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

על אוכל, לייף סטייל, צרכנות וזנזוני מוח

בלוג צרכנות , אוכל וביקורת בכל תחום

עוגת שמרים ריקוטה וצימוקים

עוגת שמרים ריקוטה וצימוקים

את העוגה הזו ,עוגת שמרים ריקוטה ,צימוקים ושטרויזל, ראיתי בטלוויזיה שדודו אוטמוזגין מכין , לא צפתי מתחלת התכנית אבל ההריונית שלי הזמנה בדיוק כזו ,ואני החלטתי להכין לה .אבל התקשיתי למצוא את במתכון..עד שנלחצה לעזרתי "חדשה חדשה כאן" ושלחה לי את הקישור למתכון

 http://www.haimtov.co.il/Inner.aspx?ArticleID=4059

ברור שכהרגלי בקודש חלק מהחומרים אצלי השתנו בהתאם למה שיש בבית ,בסוגרים יופיעו השינויים שעשיתי 

 לבצק

1/2 ק"ג קמח
½ כפית מלח
25 גרם שמרים טריים
200 גרם חמאה רכה
½ כוס סוכר
2 ביצים
4 כפות מים
½ כוס חלב

 הכנת הבצק: מערבלים במיקסר עם וו לישה את הביצים, החמאה, הסוכר, החלב והמים. מוסיפים את הקמח, המלח והשמרים. 

לשים את הבצק במשך 20 דקות עד שהוא משתחרר מדפנות קערת המיקסר.
מתפיחים את הבצק במשך ½ שעה בטמפרטורת החדר.
 מכניסים למקרר עטוף בניילון נצמד. (אני הנחתי במקרר ל14 שעות)

 למילוי

600 גרם ריקוטה( היה לי רק 300 גר ריקוטה אז הוספתי ממה שהיה בבית 250 גר גבינה טבורוג צימוקים 100 גר גבינה 5%.
1 כוס סוכר (200 גרם)
1.5 ביצים (80 גרם)(חצי הביצה הנותרת תשמש למריחת העוגה)
1/2 כוס קמח (75 גרם)
60 גרם צימוקים

לערבב היטב ולהניח במקרר 
 
 לשטרויזל (פתיתי בצק לפיזור מעל העוגה)

100 גרם חמאה
1/2 כוס סוכר (100 גרם)
1 כוס + 1 כף שטוחה קמח (150 גרם)
30 גרם אבקת שקדים( השתמשתי 30 גר אגוזי פקאן טחונים דק במעבד מזון)
1 שקית סוכר וניל

ערבבתי הכל ביחד במעבד מזון לתערובת פרורית.(הכמות גדולה השתמשתי רק במחצית)

הכנת הרולדות

חלקתי את הבצק לשתיים , רידדתי לעלה באורך של כ30 ס"מ ורוחב כ20 ס"מ , במרכז העלה שמתי מחצית מהמלית ועם סכין חתכתי פסים משני צדי המלית בצורה ישרה,קבלתי מלית שמשני צידה רצועות חתוכות,לקחתי רצוענ מצד אחד והעברתי מעל המלית ואז לקחתי רצועה מהצד השני והעברתי גם אותה מעל מעל המלית והנחתי על הרצונה הקודמת ..מתקבלת צורת שתי וערב.(הנחתי בתבנית אינגליש קייק שכחתי לשמן ולא שמתי ניר אפיה, יצא טוב) מרחתי בביצה ופיזרתי את השטרויזל..התפחתי  כשעה בחוץ מכוסה בניילון נצמד. 

את מחצית השנייה של הבצק הכנתי בדרך שונה ופחות מוצלחת ,מרחתי את הגבינה על הבצק גלגלתי לרולדה וחתכתי באמצע לאורך וליפפתי את שני החלקים ..הנחתי בתבנית מרחתי ביצה ופיזרתי שטרויזל .הרולדה הזו הגבינה קצת גלשה החוצה ולכן פחות הורגשה ,(תחלאס לא ממליצה על הדרך הזו לעוגת הגבינה)

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

11 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל הים רגוע אלא אם צויין אחרת