00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מהלב ומהראש

עוגת בננות ופקאן

23/04/2004 -זה התאריך שמופיע על דף המתכון. ומה מיוחד בזה? זאת העוגה שגילתה את כישרונו של בן זוגי לאפות! אכן זאת הראשונה שלו ! מתכון שמצא בנענע-אוכל, עם המון שגיאות כתיב ...
מאז קלאסר המתכונים הלך וגדל, אך כמו כל דבר ראשון בחיינו, לעוגה הזאת שמורה פינה חמה בלב. אה, והיא גם טעימה כמובן

 

המרכבים (ל-2 תבניות אינגליש קייק חד פעמיות):
2 כוסות קמח מנופה
1 כפית אבקת אפיה
1כפית סודה לשתיה
1/2 כוס שמנת חמוצה
2 ביצים
100 גר' חמאה
1 כוס בננות בשלות מעוכות במזלג (כ-3 בננות)
1 כוס סוכר לבן
1 כפית תמצית וניל
1/2 כפית מלח

1/2 כוס אגוזי פקאן קצוצים גס
1/2 כפית קינמון
1/2 כוס סוכר חום

ההכנה:
לחמם תנור לחום בינוני (180 מעלות) ולשמן את התבניות
בכלי קטן לערבב את הפקאנים עם 1/2 כוס הסוכר החום והקינמון
להקציף במיקסר עם וו גיטרה את החמאה עם הסוכר לקבלת תערובת אוורירית.
להוסיף את הביצים בזו אחר זו.
להוסיף את הבננות המעוכות, את תמצית הוניל והשמנת החמוצה, לערבל היטב.
להוסיף את הקמח, אבקת האפיה, הסודה לשתיה והמלח. לערבב מעט ככל הניתן, רק עד שהכל הופך לתערובת אחידה.
לפזר בתחתית כל תבנית כ-1/4 מכמות האגוזים.
מעל האגוזים לשפוך כ-1/4 מהבלילה, שוב לפזר את האגוזים ולסיים עם הבצק.
לאפות כ-40-45 דקות, עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש.

 

הערות:
במקור מצוין להשתמש במרגרינה במקום חמאה (היום זה הופך לאקטואלי במיחד:-)
אנחנו ערבבנו את הקמח עם אבקת האפיה/סודה/מלח לפני הערבוב הכולל
אנחנו שמים גביע קטן של 100 גר' שמנת חמוצה בלי למדוד
לא להיבהל מה"שיערות" השחורות בתוך העוגה- אלה סיבי הבננות

 

בהצלחה ובתיאבון!

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

12 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל IliAsh אלא אם צויין אחרת