33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

בריאות בקלות

פשטידת בטטה.

חג החנוכה מאחורינו. שמונה ימים של לביבות, סופגניות מכל מיני סוגים, ציפויים ,ממרחים וטעמים. בכל אתרי המתכונים כיכבו לביבות בטטה ברוטב עירית, שמנת ועוד.

ובכן גם אנחנו התנסנו, יותר נכון בעלי, שהכין לביבות בטטה ממתכון שמצא באחד האתרים. לפי המתכון כמות הבטטה היתה 2 ק"ג ועוד חומרים נוספים. כיון שכמות זו היתה גדולה אזיי התכבדנו בלביבות ופשטידה שהיו טעימים להפליא.

הרכיבים לטעמי היו בעלי ערך קלורי ושומן רב מידי- על כל 500 גרם בטטה מגורדת להוסיף 1 שמנת חמוצה, לכאורה כמות מוגזמת של שמנת. הכנסנו שינויים והחלפנו שמנת באשל .

אשתף אתכם במתכון בשינויים נוספים:

1ק"ג בטטה , מקולפת ומגוררת במעבד מזון.

4 ביצים,

1 אשל,

1 גבינה לבנה 5% שומן.

1 גבינה לבנה "בטעם של פעם" (קופסא בצבע אדום של תנובה).

למעיזים אני מציעה לשלב 1/2 כוס טחינה גולמית של "אל ארז", במקום אחד הגבינות. 

טחינה מדהימה בטעמה, איכותית . ברגע שתאכלו ממנה לא תירצו טחינה אחרת. ניתן להשיג בשוק הכרמל,בסופרים מסוימים ברחבי הארץ,כגון " יוחננוף"  ברחובות.

1/2 כוס קמח, ניתן להגיע עד כוס קמח, לבדוק נוזלים ,סמיכות ומרקם של העיסה.

כאלו שלא אוהבים טעם מתקתק דומיננטי של בטטה , ניתן לשלב 2 תפוחי אדמה מגורדים , ובכך להפחית מכמות הקמח.

מלח, פלפל, קורט אגוז מוסקט לפי הטעם.

לערבב את כל החומרים לכדי עיסה אחידה והומוגנית. לפזר בתבנית בגודל בינוני מעט פירורי לחם בצורה אחידה ולשפוך את תוכן העיסה לתבנית. לאפות כ 45 דקות- שעה בחום של  180 מעלות , תנור  טורבו.

בתאבון, שבת שלום

חורפי וקר.

אתי.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

2 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל eti19651 אלא אם צויין אחרת