00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מהלב ומהראש

עוגת תפוח-אגס עשירה

אז התחשק לי משהו מתוק, אבל לא כמו בדרך כלל שוקולדי, אלא משהו אחר. בספר של בני סיידא "ברגע האחרון" נמצא המתכון הפשוט להפליא הזה,מה שנקרא "ערבב-אפה". זאת עוגה שהיא אולי "לא כל-כך יפה ולא בת 16" -פשוטה, לא מתיימרת להיות מה שהיא לא, אבל עשירה מאוד בפירות בטעם ובהנאה!

 

המרכיבים (לתבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ):
3 תפוחי עץ חתוכים לקוביות
3 אגסים חתוכים לקוביות
2+1/2 כוסות קמח תופח
1/4 כוס ליקר תפוזים
1+1/2 כוסות שמן
1+1/2 כוסות סוכר
2 כפיות קינמון
100 גר' צימוקים בהירים
150 גר' אגוזי מלך קצוצים גס
4 ביצים

 

ההכנה:
מחחמים תנור לחום בינוני (180 מעלות) ומשמנים את התבנית.
בקערה גדולה מערבבים את כל המרכיבים לבלילה אחידה.
יוצקים לתבנית המשומנת ואופים כשעה עד שקיסם עץ הננעץ בעוגה יותא יבש.

אפשרות לגיוון:
לזרות על העוגה לפני האפיה 4 כפות סוכר חום+כפית קינמון.

 

הערות:
אם אין קמח תופח, שמים קמח רגיל +כפית אבקת אפיה על כל כוס קמח(כלומר במקרה זה 2+1/2 כפיות)

במתכון לא צוין סוג התפוחים המומלץ, אני ניסיתי עם הירוקים החמוצים.נראה לי שכדאי לנסות זן אחר, רך יותר
את העגסים אפשר לחתוך לקוביות בגודל בינוני, את התפוחים כדאי לקוביות קטנות (אחרת זה לא נאפה עד הסוף)
1/4 מכמות השמן הימרתי בטחינה גולמית
במקום ליקר התפוזים נכנס מה שהיה בבית-ליקר אפרסקים

 

בהצחלחה ובתיאבון!

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

6 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל IliAsh אלא אם צויין אחרת