00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

CooknBake

עוף עם שומר באפייה ארוכה

זהו, חנוכה מאחורינו! אני אוהבת את החג הזה מאד. זה חג של חברים ומשפחה. בכל ערב כמעט נפגשנו עם קבוצת מכרים/משפחה אחרת, אכלנו טוב, חלקנו סיפורים וזכרונות, הילדים נהנו מפיצה כמעט כל ערב ומשלל המתוקים על השולחן (זה לא יאומן כמה סוגי סופגניות פגשנו החג הזה) ואנחנו מחברותה טובה וטעימות של מאכלים מידם של בשלני החבורה. כייף!
שבת חורפית מתקרבת אלינו סוף סוף ואין כמו שבת כזו לתכנון תבשילים ארוכי בישול (כמו חמין למשל או תבשילי קדרה) לחמם בהם את הבטן והנשמה.
תבשיל כזה הכנתי בסוף השבוע הקודם, אמנם קר לא היה, אבל היו אורחים! ובשבילם רציתי לגוון ולהכין מגש עוף שעדיין לא נטעם.
שילוב של תיבול נכון, ירק טעים ובישול ארוך הניב תבשיל רך ומתפורר מהעצם וטעים עד מאד.
 
 
עוף עם שומר באפייה ארוכה
 
מצכים:
6 כרעיים מחולקות לשוק וירך
1/3 כוס שמן זית
1 כפית כרכום
1 כף אוריגנו
1 כף טרגון
1 כף פפריקה מתוקה
2 כפות ששבי בצל מטוגן
3 ראשי שומר  מנוקים מגבעולים ופרוסים
מלח גס
 
אופן ההכנה:
לערבב היטב את כל התבלינים עם שמן הזית ולעסות את כל חלקי העוף, כך שיצופו כל צדדיו.
בתבנית פיירקס או תבנית תנור מכוסה נייר אפייה משומן (בשמן זית כמובן) מפזרים את פרוסות ראשי השומר בצורה אחידה ולפזר מעליהם מעט מלח גס.
מעל השומר מניחים בצורה מסודרת ובשכבה אחת את חלקי העוף.
עוטפים בנייר אלומיניום ומאשפזים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות ללא פחות מ-3 שעות!! להוריד טמפ` ל-100 מעלות ולהמשיך לאפות עוד כשעה עד שעתיים.
לאחר מכן יש להוריד את נייר האלומיניום, להרים חזרה את טמפ` התנור ל-200 מעלות  ולאפות עוד 15-20 דק` עד להשחמת החלק העליון של העוף.
 
הערות:
* על תבהלו מזמן האפיה הארוך! העוף יוצא נימוח כמו בחמין ואינו נשרף.
* שימו לב לתכנית האפיה - לא לאפות את העוף על גריל אלא במצב אפיה (גופי חימום שעובדים גם בחלק העליון וגם בחלק התחתון של התנור). המגש יהיה במרכז התנור.
 
 
תערובת התבלינים עם השמן 
 
לפני....
 
ואחרי... 
 

אני שמחה לספר שסוף סוף אחרי חיפושים רבים והמון התלבטויות

קניתי מצלמה חדשה!!

העוף הזה צולם בתנאי אור גרועים ובמצלמה שהשאלתי מאמי,

אבל מעתה, עם המצלמה החדשה שלי שרגישה לתנאי אור חלשים

אני אוכל לצלם גם בשעות הערב תמונות בהירות ויפות!

 

שיהיה סוף שבוע חורפי ונעים לכולנו עם הרבה אוכל טוב, שמכת פליז מחממת וספר מרתק.

  

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

35 תגובות

בחירת העורך
מציצים מעבר לים
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל CooknBake אלא אם צויין אחרת