55
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חברות מבשלות

חריימה (דג בורי)

המצרכים:

1 דג בורי מנוקה ופרוס לפרוסות עבות (אפשר גם לוקוס או  כל דג ים אחר)

2 גמבות

2 עגבניות

2-3 גזרים

5-6  שיני שום

עלי כוסברה קצוצים

שמן

מיץ מחצי לימון

לרוטב:

מלח, פלפל

1 כפית פפריקה מתוקה

1 כפית פפריקה חריפה

1 כפית כמון

חצי כוס מים

ההכנה:

  1. שוטפים את פרוסות הדג ומניחים בקערה  עם פרוסות לימון כמה שעות לפני הכנת הארוחה.
  2. פורסים את השום לפרוסות, הגזרים והעגבניות - לפרוסות והפלפלים - לרצועות.
  3. מחממים שמן במחבת סוטאז' ומטגנים מספר דקות את הירקות. יש להיזהר שלא לשרוף את השום, כי אז טעמו הופך למריר.
  4. מערבבים את כל התבלינים למשחה נוזלית ומצפים את פרוסות הדג . משאירים חלק מהרוטב ומוזגים אותו על הירקות במחבת.
  5. מסדרים את פרוסות הדג המתובלות על הירקות, אם יש צורך מוסיפים עוד קצת מים, מביאים לרתיחה,  מנמיכים את הלהבה ומבשלים את הדגים כ- 20 דקות, במהלכן הופכים את הפרוסות בזהירות.
  6. לקראת סוף הבישול, מוסיפים את הכוסברה הקצוצה וסוחטים לימון.
  7. מגישים חם עם חלת שבת טריה...............

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

העורך בחר...
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל חברות מבשלות אלא אם צויין אחרת