66
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

לבשל בכיף

בקלוואה

 

מי לא מכיר את הבקלוואה, המעדן המתוק נוטף הדבש. הנה הוא במתכונת מנצחת

המצרכים:

 

1 חבילה בצק עלים (400 גרם) מחולקת לשנים
2 כפות שמן
100 גרם אגוזים או פיסטוקים קצוצים ושבורים
100 גרם בוטנים קצוצים (שמתי שקדים)
150 גרם שומשום
3/4 כוס סוכר

לסירופ:
1 1/2 כוסות סוכר
12 כוס מים
2 כפות דבש
2 כפות מיץ לימון

 

אופן ההכנה:

 

מחממים תנור לחום גבוה 200 מעלות ,מרפדים את התבנית בניר אפיה ומשמנים אותה קלות.
משטחים מחצית מכמות הבצק בתבנית ואופים במשך כ- 15 דקות עד שהבצק מזהיב.מערבבים את האגוזים, הבוטנים,השומשום והסוכר. מורחים את הבצק בשמן ועורמים עליו את תערובת האגוזים והסוכר.
מניחים את המחצית השניה של בצק העלים על מלית האגוזים ובסכין חד מסמנים על הבצק מעוינים, אופים במשך 10 דקות.
בנתים שמים את כל מרכיבי הסירופ בסיר קטן ומביאים לרתיחה. יוצקים על העוגה החמה את הסירופ באופן אחיד, כך שהוא נספג היטב בכל השכבות.
מחזירים את העוגה הספוגה בסירופ לתנור למשך 10-20 דקות נוספות עד שהיא משחימה (זהירות שלא תישרף).
נותנים לעוגה להצטנן מעט, כשהיא פושרת חותכים לפי קווי המעוינים.
 
 
   

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

6 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל פזית 72 אלא אם צויין אחרת