00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

בעין יוצרת

מתכון: מאפינס קקאו עם שוקולד לבן

02/02/2011

המאפינס האלה הם שוס אמיתי. 

למעשה, כל מתכון שיש לכם שמיועד לעוגה, אפשר להפוך למאפינס, אבל אלה תמיד נעשו ותמיד יעשו אצלי בתור מאפינס- עוגות אישיות. את השדרוג הזה שערכתי למאפינס, אפשר לעשות בכל מתכון- וזה נורא מוסיף.

העובדה היא שגם זה מתכון קל-קל-קל בטירוף. לא יותר מ-15 דקות הכנה, אם אתן קוראות לאט ומוודאות כל צעד, ועוד 15 דקות לאפייה. מסוג המתכונים שחסיני אנשים שלא יודעים לאפות. 

הדבר היחיד שהייתי ממליצה, הוא באמת להצטייד בתבנית הנכונה. התבניות של המאפינס מגיעות בדרך כלל בגודל קבוע מראש, ומה שמשתנה הוא מספר השקעים- ובהתאם לכך גודלה של כל עוגה. אני נוטה להשתמש בתבניות שמיועדות ל-8- וזה מספיק לי לשתי תבניות כאלה. בסה"כ 16 מאפינס. 

הגודל נכון, משביע ומספק, אין תחושת קיפוח ועדיין, לאור העובדה שהעוגה יחסית דחוסה, אין  תחושת כבדות. 

תבניות סיליקיון עולות בסביבות ה-40 ש"ח. אפשר למצוא בחנויות מתמחות, בסופרמרקטים ואון ליין. (אשאיר לכם לחפש באינטרנט.... אבל די אם אומר שזה מאוד קל למצוא).

היתרון בעוגות אישיות בענייני הדיאטה- זו העובדה שזו כמות מדודה מראש ואין מצב להגיע לסיטואציה של "יישור העוגה". 

מצרכים:

  • 2 כוסות קמח
  • 12 ג' אבקת אפייה
  • 3 כפות קקאו
  • 3 כפות סוכר
  • 1 ביצה
  • מיכל שמנת חמוצה
  • 1/2 כוס חלב 
  • 100 גרם חמאה מומסת
  • 1 כוס של שוקו צ'יפס לבנים
  • 50 ג' שוקולד לבן

הכנה:

  1. מערבבים את הקמח, אבקת אפייה, סוכר, קקאו בקערה אחת. 
  2. ממיסים את החמאה במיקרו, (ממש בקצרה, לא צריך הרבה), וביחד עם החלב, השמנת החמוצה, ביצה מערבבים הכל טוב. 
  3. יוצרים גומה במרכז הקערה עם החומרים היבשים, ואליה שופכים את הבלילה של החומרים "הרטובים". 
  4. מערבבים היטב, ולתערובת הזו מוסיפים את השוקו צ'יפס הלבנים. 
  5. מעבירים כמות מדודה לתוך תבניות מאפינס. נהוג למלא עד 2/3 מגובה המאפינס. הם כבר תופחים. 
  6. כדי לשדרג, אני מוסיפה קובית שוקולד לבן למרכז כל אחד מהמאפינס טרם האפיה. אני משתדלת אחר כך לעבור עם כפית קטנה כדי לוודא שהקוביה מכוסה.
  7. אופים בתנור 15 דקות ב-180 מעלות, ולאחר מכן מוציאים להתקררות למשך עוד 15 דקות. (או אם אתם כמוני אתם תחטפו כוויות ותחלצו משם את המאפין הראשון אחרי 5 דקות....)

כמובן שאפשר להקפיא, אבל מניסיוני- הם מתחסלים די מהר. 







נקודות שומרי משקל:  6.89 / 5.16


12 מאפינס 16 מאפינס
קלוריות 285 213.75
פחמימות 29.44 22.08
אחוז מסך הקלוריות 41% 41%
שומן 16.66  12.5
אחוז מסך הקלוריות 52% 52%
שומן רווי 10.11 7.58 
חלבון 5.08  3.81
אחוז מסך הקלוריות 7% 7%
נתרן 144.55  108.41



הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

24 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל newKiticat אלא אם צויין אחרת