00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מהלב ומהראש

ספינג` אוורירי

בלי בייצים, בלי חלב, בלי חמאה, בלי מיקסר עם וו לישה (כבודו במקומו מונח). מתכון כלבבי!

מתכון של פסקל פרץ-רובין

המרכיבים (ל-25-30 בצקניות):
1 ק"ג קמח מנופה
1 שקית שמרי שמרית (50 גר')
3/4 כוס סוכר
1 כפית מלח
3.5 כוסות מים
שמן לטיגון עמוק
סוכר לזריה ולהגשה

אופן ההכנה:
שמים את הקמח בקערה עמוקה.
צרים גומה במרכז ומכניסים לתוכה את השמרים.
מפזרים מסביב לגומה את הסוכר והמלח.
יוצקים את המים בהדרגה תוך כדי לישה עד לקבלת בצק נוזלי ודביק.
מכסים במגבת או ניילון נצמד ומתפיחים כשעה במקום חמים עד להכפלת נפח הבצק.
לשים שוב תוך כדי הוצאת האוויר מהבצק, מכסים ומתפיחים שנית כשעה נוספת.
מחממים בסיר שמן לטיגון עמוק.
נוטלים חופן (2-3 כפות מלאות) מהבצק בידיים רטובות או משומנות ומותחים את הבצק בכפות הידיים לכל הכיוונים.
מכניסים אל השמן החם ומטגנים משני הצדדים עד שמתקבל צבע חום-זהוב.
מוציאים בכף מחוררת אל מסננת או על ערימת נייר סופג.
טובלים את הספינג' בסוכר או בוזקים אותו עליהן.
מגישים חם לצד צלוחית סוכר, ומי שמעוניין יכול להוסיף.

 

הערות:
עשיתי את הכל ע"ב 1/2 ק"ג קמח , כל החומרים חילקתי ל1/2
לקחתי בערך כף לכל ספינג' ולא 2-3 כפות כפי שמצויון במקור, לכן יצאו כ-20-25 יחידות קטנות
חלק מה ספינג'ים עשיתי בצורת טבעת, פשוט מחוררים את הבצק באמצע לפני המתיחה לצדדים
הבצק יוצא דביק מאוד לכן חובה לשמן הידיים (מים ושמן לא חברים טובים:-)

 

בהצלחה ובתיאבון!

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל IliAsh אלא אם צויין אחרת