44
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

לבשל בכיף

זלביה מצרית

זלביה מצרית

בס"ד

 אין אצלי חנוכה בלי הזלביה. עוד מבית אמא לא היה חנוכה בלעדיה.הילדים לא מוותרים עליה ואם אפשר גם כמה פעמים להכין אותה בחנוכה. שתפו את הילדים הגדולים יותר בעזרה בטבילה בסירופ הם נהנים מכך מאוד.

 

 

המצרכים:

 

4 כוסות קמח

1.5 כף שמרים יבשים

1 כף סוכר

2 ביצים

מעט מלח

1/4 2 כוסות מים פושרים

 

לסירופ:

 

2 כוסות סוכר

2 כוסות מים

1/4 כוס מיץ לימון

 

אופן ההכנה:

- לעבד את כל החומרים יחד כשאת המלח מוסיפים בסוף על מנת שלא יגע בשמרים.עד שהבצק מתאחד,הבצק דליל וזה בסדר.

- מתפיחים שעה.

- מחממים שמן בסיר עמוק ומעבירים בעזרת 2 כפיות את הבצק ככדור קטן אל תוך השמן.

- יש להקפיד שהשמן יהיה חם ולהנמיך את הגז על מנת שיתבשל מבפנים.
- שמים את כל מצרכי הסירופ בסיר ומביאים לרתיחה,מבשלים חמש דקות ומסירים מהאש.

- מכניסים את הזלביה לטבילה בסירופ ומוציאים.

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל פזית 72 אלא אם צויין אחרת