00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

crafty fairy

חוויות מקורס בישול תאילנדי בפוקט - חלק ג` ואחרון

היגענו לפוסט השלישי והאחרון על קורס הבישול התאילנדי שלי  אבל היה שווה לחכות כי המנה הבאה היא המנה בגללה נרשמתי לקורס כולו- מרק קארי ירוק

כל כך הרבה פעמים ניסיתי להכין אותה בבית .

תמיד היא יצאה לי טובה מאד אבל אף פעם היא לא יצאה מעולה ומעלפת חושים כמו במסעדות בתאילנד.

המשפחה שלי מאוהבת במנה הזו ואין פלא שהשאלה הראשונה ששאלו הילדים כשחזרתי מקורס הבישול היתה " אמא, עכשיו את יודעת איך להכין לנו קארי ירוק?"

 

אז כן , אני כבר יודעת להכין

אבל אני ממש לא יודעת איפה למצוא בישראל את חצילי האפונים החמודים מהפוסט הקודם, ואת החצילים הירוקים הקטנים ואת שורש הגלנגם  ואת עלי הקפיר ליים.

אבל אני אנסה לעשות במטבחי הקט עוד מקצה שיפורים ולנסות להניב תוצאות משובחות יותר ממה שבישלתי עד כה.

הנה מה שהצלחתי להכין בקורס הבישול בפוקט

לכם אולי זה נראה כמו סתם עוד מרק אבל תאמינו לי ששילוב הטעמים בו הוא אחד הגאוניים ביותר וכל טעימה ממנו היא גן עדן קטן

אני כל כך מקווה שאמצא בבית את כל התחליפים המתאימים...

 עדכון: בפורום מתכונים סיפרו לי  שניתן למצוא מרכיבים רבים כולל חצילי אפון בשוק הכרמל  והמליצו על הדוכן של דודו ברחוב יום טוב 10   ועל החנויות : "מזרח ומערב" ו"המכולת הסינית" בשוק.

 

 

לקראת המנה הבאה למדנו להכין עיטור מבצל ירוק . הנה כאן המדריכה מדגימה לנו את ההכנה כולל הסלסול של העלים בדומה לסלסול של סרטי  אריזת מתנה

מכיוון שהבצל שלי לא יצא מסולסל יפה כמו של המדריכה אני מעדיפה להראות לכם כאן את המנה המוכנה של המדריכה ולא את המנה שלי

זוהי עוד מנה משגעת מהמטבח התאילנדי שהתאזרחה במשפחתינו בשמחה והילדים מתים עליה

מנת עוף באגוזי קאשיו

בבישול התאילנדי יש הרבה דברים מקסימים  ואחד מהם הוא מהירות ההכנה.

הכנת כל אחת מהמנות שלמדנו בקורס ( חוץ מהאגרול) אורכת דקות ספורות .אידיאלי לארוחה מהירה ובריאה למשפחה רעבה .

תאמינו או לא אבל המנה שגוזלת הכי הרבה זמן הכנה היתה דווקא האורז  הדביק והמתקתק שהוגש לקינוח.

גם הפעם אין לי מושג איך להשיג את האורז הזה בישראל ואני אודה מאד לקוראים שיוכלו להפנות אותי למקור  מתאים

מדובר על אורז שיש לו כמה שמות: אורז דביק , או אורז מתוק   או גלוטיניוס רייס ( ולא , אין בו גלוטן והשם בא מלשון גלו=דבק ותודה לפריזמן   פורום מתכונים שדאג להשכיל אותי )

זו התמונה של האריזה שלו

 ובתמונה הבאה מבט על ההבדל בין אורז יסמין המוכר לנו  והמעט שקוף  ( בצד ימין) לבין אורז דביק שהוא לבן ואטום יותר  ובעל מראה חלבי משהו  (בצד שמאל ).

 

אני לא יודעת מי מכם אכל אורז דביק עם מנגו בתאילנד.

אני אוכלת את הקינוח הזה כמעט בכל ארוחה ותמיד קיבלתי אורז לבן

בקורס למדנו שהאורז  במנה הזו מגיע במגוון צבעים : סגול, ירוק, אדום וצהוב לפי החשק ומצב הרוח:

 

סגול שמקורו בצמח האיריס  שנקרא גם "BUTTERFLY FLOWER"

 

צהוב שמקורו בשורש הכורכום

 

ירוק שמקורו בעשב הפנדולום שנסחט למיץ ומריח בדיוק כמו מיץ עשב החיטה המוכר לשוחרי הבריאות מביננו

 

ואדום שמקורו בצמח הרוזלה rosele שהוא צמח ממשפחת ההיביסקוס ( לא צילמתי אותו  ולכן אני מצרפת תמונה מגוגל)

את המנה שלנו הכנו בסגול . הצבע שמתקבל בסוף ההכנה הוא כחלחל ומזכיר מאד את  הצבע שמעניק כרוב סגול לתבשילים  דומים.

הנה הקינוח שלנו: אורז דביק מעוטר בשבבי שעועית מונג מיובשים קראנצ'יים  עם מנגו וכדור גלידה  (שעליו לטעמי אפשר לוותר )

 

התישבנו לאכול את הקינוח  בשעה שהים כבר נסוג לאחור  וקו המים התרחק מאד מאיתנו

על החוף התגלו יצורים רבים כמו סרטנים וצדפות ואי שם ברקע נראו כמה דייגים יוצאים  אל הים 

 

מילאנו משובים ( כתבתי על הכל מצויין ואת המיקום דירגתי  מצויין+++++) וקיבלנו תעודות 

אם לא היה ברור עד עכשיו אני ממליצה על הקורס הזה בחום

 

מבחינתי  זו היתה חוויה בלתי נשכחת ואני מקווה מאד שהטעמים הללו ימשיכו ללות אותי עוד חודשים רבים בבית .

 

המדריכים סיפרו לנו שבקרוב תתחיל תנופת בניה על החוף המקסים הזה ויבנו בו בתי מלון ואתרי נופש . בשנה הבאה אולי זה כבר לא יהיה חוף מבודד  אבל אני בטוחה שהמקום ימשיך להיות יפה ונקי, המדריכים ימשיכו להיות מצויינים ומסבירי פנים והאוכל ימשיך להיות חריף וטעים

 

הנה  שוב קישור לאתר של בית הספר לבישול  תאילנדי בפוקט - אם אתם מזדמנים לשם אל תפספסו

 Phuket Thai Cookery School

בפוסט הבא מדריך מסודר שהכנתי לכם על פוקט . למדתי לקח מפעמים קודמות  והפעם תיעדתי הכל בזמן אמת  כדי לא לשכוח שום דבר .

ימים טובים

ענת

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

35 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל פיית מרציפן אלא אם צויין אחרת