00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

CooknBake

פחזניות

בימים קשים כמו אלה שעברו עלינו בסוף השבוע האחרון אין הרבה מילים שאפשר להגיד חוץ מלבכות על האנשים הצעירים שהלכו ולא יחזרו, על היער הקסום שהלך ויקח לו עוד המון שנים לחזור, על אוזלת היד, על הקלות הבלתי נסבלת שהדברים האלה קורים במדינה הקטנה וחסרת האחריות שלנו. הלב בוכה, עצוב וכואב...
חג האור השנה יהיה שונה מכל חנוכה אחר שהכרנו, נס לא קרה לנו.... אבל למרות הכל במסגרת המשפחתית המצומצמת מנסים להמשיך שיגרה ולהעניק לילדים את שיגרת החג - הדלקת הנרות ערב ערב - כל ילד בחנוכיתו, הכנת לביבות וסופגניות, מסיבות... שיגרה מבורכת שמחזירה אותנו לחיים.
 
בערב שבת ארחתי את המשפחה לארוחה ובמקום סופגניות שמין הסתם היו מוגשות קרות כי זה פשוט לא פרקטי לטגן ממש לפני שהאורחים מגיעים, הכנתי פחזניות! גם הן כמו הסופגניות עשויות בצק ממולא, צורתן עגולה ובכך הן מזכירות במשהו את הסופגניה המסורתית אבל עם הרבה פחות שומן והרבה פחות יסורי מצפון.
מאחר וזו לי התנסות ראשונה בהכנת פחזניות התלבטתי מאד מאיזה מתכון להכין. מצאתי ברשת את המתכון של קרין גורן, כמה ימים אח"כ רוני טגנסקי פירסמה בבלוג היפה שלה מתכון לפחזניות וגם המתכון של רביבה מהספר המתוקים אותת לי בשקט. בסוף נפלה ההכרעה והכנתי את אלו של רביבה.
לא הצטערתי! למעשה הייתי מאד גאה בעצמי על ההצלחה! הפחזניות יצאו נפלא! הבצק תפח וקיבלתי כיס יפה בכל אחת ואחת, הן לא איבדו את ניפחן לאחר צאתן מהתנור, והיו טעימות מאד.
 
 אתם  מוזמנים לנסות, מסתבר שזה הרבה יותר פשוט ממה שזה נראה :).
 
 
פחזניות - רביבה וסיליה מהספר המתוקים
 
מצרכים:
125 מ"ל מים
125 מ"ל חלב
100 גר` חמאה
1/2 כפית מלח
1 כפית סוכר
150 גר` קמח (כוס ועוד כף)
4 ביצים מס` 3
 
למילוי:
קרם פטיסייר לפי המתכון הבא
או קרם שעשוי מ:
1 מיכל שמנת מתוקה 38% - 250 גר`
1 כוס חלב
1 קופסא אינט` פודינג וניל
 
אופן ההכנה:
שמים בסיר את המים, החלב, החמאה המלח והסוכר, בוחשים ומבאים לרתיחה.
מורידים את הסיר מהאשר ומיד מוסיפים בבת אחת את הקמח.
מחזירים את הסיר לאש ומערבבים עד שהתערובת נפרדת מהדפנות.
ממשיכים לערבב עוד כ-2 דק` כדי לייבש מעט את התערובת, מורידים  מהאש ומעבירים למיקסר.
 
לאחר שהתערובת התקררה מעט מתחילים לערבל במיקסר עם וו גיטרה (K) ולהוסיף את הביצים.
את הביצים מוסיפים אחת אחרי השניה בצורה איטית - ברגע שאחת נטמעת בעיסה, מוסיפים את השניה - לא לפני כן!!
שימו לב - לפני שאתם מוסיפים את הביצה הרביעית בידקו את העיסה, אם היא נראית עדיין יבשה הוסיפו את הביצה ואם לא בידקו עם גב של כף או אצבע אם העיסה מוכנה - מצמידים את הכף לבצק ובודקים אם הבצק נדבק ומתכופף בצורת מקור. במידה וכן, הבצק מוכן!
 
מרפדים 2 תבניות תנור בנייר אפיה.
מעבירים את הבצק לשק זילוף עם פיה משוננת ומזליפים פחזניות לא גדולות (כ-2-3 ס"מ קוטר) במרחק של 3 ס"מ זו מזו.
 
אפיית הפחזניות:
מחממים תנור מראש ל-200 מעלות ומכנסים את הפחזניות ל-5 דק`!
לאחר 5 דק` מורידים את הטמפ` ל-175 מעלות לעוד 15-18 דק` עד שהפחזניות מזהיבות ומתנפחות.
לא לאפות את הפחזניות על טורבו!
 
לאחר שהפחזניות התקררו יוצרים חור בתחתית או פשוט חורצים אותן לרוחב עד החצי (כפי שאני עשיתי), מכינים את הקרם וממלאים בעזרת שק זילוף או כפית.
 
ניתן להמיס שוקולד מריר (2 שורות {כ-20 גר`} יספיקו בהחלט) ולהזליף מעל הפחזניות. את השוקולד ניתן להמיס במיקרו או באמבט אדים.
 
את הפחזניות הממולאות ניתן לשמור במקרר במגש מכוסה בניילון נצמד או נייר אלומיניום.
 
 
פחזניות יציבות ויפות בצאתן מהתנור
 
ממולאות בקרם
 
ומעוטרות
 
 
 
 
הערות:
* הפחתתי מעט מכמות המלח במתכון המקורי, היה לי מעט מלוח, לכן מספיקה 1/2 כפית ולא כפית שלמה כפי שמופיע במתכון של רביבה.
* ניתן את אותן פחזניות למלא במלית מלוחה (פטה כבד למשל)
* ניתן להקפיא את הפחזניות בקופסא אטומה כשהן ממולאות בקרם. להפשיר אותן כחצי שעה לפני הגשה מפוזרות על מגש בטמפ` החדר.
* כמובן שניתן להזליף את הפחזניות בצורה מאורכת ולקבל אקלרים. לעטר בקצפת ופירות ולהתמוגג.
* בניגוד למה שנאמר על פחזניות - שיש להשאיר אותן בתנור עם דלת פתוחה לאחר האפיה, כאן ממש לא היה צורך לזה. נאלצתי להוציא את התבנית הראשונה מהתנור כדי להכניס את התבנית השניה, ולפחזניות לא קרה דבר! הן נשארו תפוחות ויפות בדיוק כפי שהוצאתי אותן מהתנור. אז אל חשש, הכינו בדיוק לפי המתכון ותהנו :)
 
חג שמח
 
יהי זכר הניספים ברוך

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

75 תגובות

בחירת העורך
מציצים מעבר לים
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל CooknBake אלא אם צויין אחרת