77
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

הבלוג של בתיה דורון

מבשלת, מצלמת, מטיילת, כותבת, מסקרת

קוד חופשי

פתחתי בלוג נוסף, אשמח אם תרשמו לקבלת עדכונים

  http://batyadoron.blogspot.co.il/

כך גיליתי משפחת כורדים חדשה - משפחת עדקי ממעוז ציון

 שרה עדקי וחברה שלה מכינות לחם שנקרא בכורדית: לָחְמָה רָקִיקָה

 

כן כן, גיליתי משפחה חדשה, משפחת עדקי ממעוז ציון.

מי שלא כורדי, לא מבין מה זה כששני כורדים נפגשים, ותוך כדי שיחות ביניהם, הם מגלים, שהם בעצם קרובי משפחה, אין כורדים שזה לא קורה להם.

וכך קרה שגם משפחת עדקי ואני, מסתבר, קרובי משפחה, אז מה אם זה דרך האב, שהוא משפחה של בעלה של דודה שלי, אז מה, העיקר שגילינו שאנחנו משפחה.

וזה החלק הכי כיף אצל הכורדים, החלק של גילוי קרבת המשפחה, אין כיף יותר מזה, כי אז אתה פתאום מרגיש את עצמך כאילו שאתה מכיר כבר זמן את המשפחה, והכל הופך להיות מפגש כיפי ונעים.

את המשפחה גיליתי דרך פרידה, פרידה היא חברה של רחל החברה שלי מילדות. פרידה היתה היוזמת של המפגש והיא זאת שהזמינה אותנו לבוא להתארח בבית הוריה. כמובן ששמחתי מאוד, ובשבת האחרונה, התארחנו אצלם, בעלי ואני. 

התחלתי מיד לצלם מהתמונות שתלויות על הקירות: אמא שרה עדקי, אשה מקסימה ונפלאה, התמונה צולמה בכורדיסטאן כשהיתה קטנה

ציור של אמא שרה, בלבוש מסורתי, הציור מדהים, כל כך דומה למקור

וגם ציור של האבא בלבוש מסורתי, מדהים כמה שזה דומה למקור

אביה של פרידה בבגדים ובתנוחה של כורדי אמיתי

אביה של פרידה, השני מצד ימין, בבגדי רקדן ובריקוד כורדי מסורתי, וכאן אני כבר מזהה עוד מישהו מהמשפחה, צדיק זכריה הגדול, השני משמאל

ולשם מה בעצם התכנסנו? כן בשביל הקובה חיטה כמו אצל כל הכורדים

תציצו בסירים, ותבינו מה זה, ככה נראה סיר קובה אצל משפחת עדקי. הקובה מבושלים עם חיטה ומתבשלים כל הלילה על הפלטה

אבל שלא תטעו, אתם בטח חושבים בסדר, קובה, קטנים, עדינים, אבל לא, שימו לב לגודל

טוב, אמא של פרידה, מכינה שני גדלים, הגדולים מלאים בפלפל שאטא חריף וטעים טעים, והקטנים, למי שלא אוהב חריף

אז אם חשבתם שהקובה גדולים, תסתכלו איזה גודל גרונות ההודו ששוחים להם בתוך החיטה.

הם התבשלו ביחד עם הקובה והחיטה כל הלילה, וואו, איזה גרונות גדולים וטעימים גדולים.

אני חושבת שלאמא של פרידה יש פרוטקציה אצל איזשהו קצב שמביא לה את הגרונות הכי טובים

אמא של פרידה מוזגת את הקובה, המצקת (טרנה בכורדית) מכורדיסאטן

על  הפתיליות האלה, מבשלת אמא של פרידה את המאכלים הנפלאים שלה

האוכל מכוסה בדְּבְּלָּה - ככה אנחנו קוראים לכיסוי

אמא של פרידה הביאה את הכדים האלה מכורדיסטאן והיא שומרת עליהם עד היום

ואתם חושבים שהיה מקום לפבלובה שהכינה פרידה? אז זהו שלא

תודה למשפחת עדקי שקבלו וארחו אותנו

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

36 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל בתיה דורון אלא אם צויין אחרת