11
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אמנות קולינארית, או להיות שף לעצמך

Natiie 2008-2011 ©
מלוא זכויות היוצרים המופיעים בבלוג זה לרבות התכנים, עיצוב, התמונות, וכל חומר אחר הכלולים בו, אם לא נאמר מפורשות אחרת, שמורים ל-Natiie בלבד. אין להפיץ, לשכפל, להעתיק, למכור, לשדר, לפרסם, להציג בפומבי או לעשות כל שימוש מסחרי כלשהו בכל או בחלק מתכניו של הבלוג, כולל תמונות, וכל דבר אחר המוצג בבלוג, אלא אם ניתנה רשות כתובה וחתומה לכך בכתב ומראש ע''י Natiie. במידה והחלטתם להעתיק או להעביר לצד שלישי מתכונים, תכנים, או כל חומר אחר הכלול בבלוג, – אנא הקפידו לצרף קישור ישיר לבלוג או לפוסט, בליווי הקרדיט לבעלת הבלוג/פוסט. עם זאת, חל איסור גורף להשתמש בתמונות או עבודות גרפיות המוצגות בבלוג של Natiie.
אמנות קולינארית

סלט חצילים ופלפלים

סלט חצילים ופלפלים

כשראיתי את המתכון הזה במגזין בישול ШКОЛА ГАСТРОНОМА ("בית ספר של גסטרונום" – רוסית) תחת קטגוריה "המטבח הטטארי" מייד נזכרתי ב-לצ`ו (LECHO) שאני מכירה כל כך טוב מהבית. כל פעם אני אומרת לעצמי שאבקש מאימא או מסבתא את מתכון הלצ`ו ותמיד שוכחת. המתכונים האלה די דומים, אלא שלצ`ו לא כולל חצילים וכולל בצל, הרבה בצל. המתכון מאוד מצא חן בעיניי הגם שנזכרתי במשהו דומה שהכנתי לפני כארבע-חמש שנים רק שהמתכון לא נשמר אצלי ולא הצלחתי לשחזר את המנה שוב.

 

זה מסוג הסלטים שאפשר להכין לטווח ארוך ולשמור בצנצנות מעוקרות. אפשר להגיש אותו קר עם פרוסות עבות של לחם שחום כפרי, או להגיש חם עם אורז לבן, או כסלט נפרד על שולחן יום השישי. כשהכל מתחיל להתבשל קשה לעמוד בפיתוי ולא לטעום מדי פעם מהסיר. הריח החמוץ מתוק הספוג בניחוח פיקנטי של השום והפלפל החריף מביאים אותי לסיר כל כמה דקות, וכשאני פותחת את המכסה המכוסה בטיפות שקופות שנוצרו מהאדים החמים ורואה רוטב סמיך בצבע בורדו מבעבע קלות ובאטיות בבועות גדולות, אני מטביעה את הכף בתוך הסיר, מוציאה רצועה של הפלפל, טועמת גם מהחציל, וכבר לא יכולה לעצור, רק מחכה לרגע שהכול יהיה מוכן, הסלט יתקרר והרוטב יסמיך מעט, אקח לי לחם חם שתיכף יצא מהתנור, ואפרוס ממנו חתיכה נאה, אניח שכבה עבה של הסלט הישר מהצנצנת ואיהנה בביסים גדולים. אז אצלי הסלט כבר מוכן ומחכה לי, וכדי שאף אחד לא יקנא בי אני ממהרת לרשום מתכון...

 

מרכיבים:

1 קילו חצילים

5 פלפלים מתוקים בצבעים שונים

2 ראשי שום

1 פלפל ירוק חריף

1/2 1 ליטר מיץ עגבניות

1 כוס שמן

1/2 כוס חומץ

1/2 כוס סוכר

1 כף מלח (אני שמתי יותר, לא היה לי מספיק כף)

 

הכנה:

1. לקלף את שיני השום, להוציא גרעינים ומחיצות לבנות מתוך הפלפל החריף. לטחון יחד במעבד מזון את השום ואת הפלפל.

 

2. בסיר גדול ורחב להביא לרתיחה את מיץ העגבניות, החומץ, השמן, הסוכר והמלח. להוסיף את מחית השום עם הפלפל.

 

3. לנקות את הפלפלים המתוקים מגרעינים ולחתוך אותם לרצועות. לשטוף את החצילים ולחתוך לחצאי טבעות קצת עבים (בערך 1/2 ס"מ לפחות). להעביר את הירקות לתוך הסיר עם מיץ העגבניות, להביא לרתיחה, להנמיך את האש ולבשל על אש קטנה ותחת מכסה סגור 30-40 דקות.

 

4. לאכסן בצנצנות מעוקרות.

 

הערות שוליים: טוב, על הטעם אין מה להתווכח – זה טעים, טעים, טעים, יש משהו ממכר אפילו בחמוץ-מתוק-חריף הזה. אבל כמה דברים יש לי לומר בנוגע לאופן ההכנה:

 

~ אפשר להפחית טיפה גם בשמן, אולי 3/4 כוס במקום כוס. גם חומץ בפעם הבאה אשים פחות.

 

~ כשהכנתי את הסלט הזה בעצם נזכרתי מה לא כ"כ אהבתי בסלט שעשיתי מזמן וכנראה בגלל זה גם לא רשמתי את המתכון: החציל המבושל לא ממש יכול להתגאות בטעם משגע. לטעמי אפשר לצרוב מעט את פרוסות החציל במחבת או אפילו לאפות בתנור כדי שהחציל יקבל ולו מעט את הטעם האופייני לו (למרות שאז גם כל הרוטב יקבל טעם קצת אחר...). עוד אופציה היא להשתמש בקישוא ולא בחציל, משום מה נראה לי שכך יהיה טוב אפילו יותר.

 

~ יש לי הרגשה שאפשר לשחק עם הסלט הזה הרבה: גם גזר יתאים, גם קישוא, גם כרובית, ולתוך הרוטב אולי להוסיף סלרי, גם עם התיבול אפשר לשחק, אולי פחות חומץ וסוכר ויותר חריף. בקיצור, סלט עם פוטנציאל.

 

~ כשהסלט כבר קר (בטמפ` החדר) הוא טעים פי מיליון מאשר כאשר הוא חם. הטעם שונה לחלוטין וגם טעים יותר.

 

נ.ב הלחם שעל התמונות בפוסט הבא... ההמשך יבוא...

 

בתיאבון!

 

חג חנוכה שמח לכולם!

כל התמונות באישורו של המשגיח הראשי לצילום - שלו הבונבון

 

כך זה נראה מהצד, היום כבר מגיעה לסיומו ורואים ניצוצות של שקיעה מתקרבת...

 

 

 

 

 

 

 

Nati

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

8 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל Natiie אלא אם צויין אחרת