00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

קולינרי ועוד

חמיטה (או: פנקייקים מושחתים בעליל)

03/12/2010

אין כמו חברים! למזלי, החברים שלי יודעים לעודד אותי ברגעים קשים. זה התחיל מסתם מצב רוח שמעורב עם מחלה ונותר בעיקר עם דילמות. ערב שנקבע באופן ספונטני הוליד 2 ערבים האחד ברביעי והשני בשבת של חוויה קולינרית במטבח. זו לא הפעם הראשונה שנטלי (עוגיו.נט) מתארחת כאן, ואני מקווה שגם לא האחרונה. נטלי, ברוכה השבה לבלוגי, הדלת פתוחה כאן תמיד!

חמיטה.

ככה אומרים פנקייק בעברית.

כן כן, הסירו את מבטי הבהלה. גילינו את זה ממש במקרה, כשצפינו באחת מתוכניות ערוץ האוכל בשידור החוזר (השמונים אלף, אלא מה?). חמיטה.

למעייני התחשק פנקייק כבר שבוע, ובצירוף מקרים מוזר באותו יום גילינו את המילה העברית הנוספת הזאת (בנוסף, כמובן, לחביתית). מיד ידענו שזהו סימן שעלינו לעשות ערב חמיטות כהלכתו. וכך היה.

סטטוס "בא לי פנקייק, שיהיה טוב, מי מכין?", שבא יומיים לאחר מכן על הקיר של מעייני, כבר הבהיר שעלינו לפעול ומהר. קבענו בספונטניות מוחלטת, ושעה וחצי מאוחר יותר מעייני דפקה על דלתנו, כשבידה שקית הפתעות. השקית כללה תותים (!!!), אננס טרי, קיווי, תפוזים, תאנים (!!!) ובננות. נו, תגידו לי אתם, עם שקית כזו יש סיכוי בכלל שארוחת הערב שלנו תהיה פחות ממושלמת?!

חיפוש זריז בגוגל הניב המון המון תוצאות למתכוני פנקייק, ובסופו של דבר החלטנו ללכת על המתכון של יעל גרטי האחת והיחידה, בכתבת הפנקייק הגדולה שלה.

לאחר התייעצות קצרה בינינו לבין עצמנו הוחלט להכין סלט פירות ולקרמל בננות עם רום (אלא מה?). הבלילה נחה במקרר בשעה שקצצנו את הפירות, ובעוד מעיין מקפיצה את הבננות בקרמל ומשלהבת אותן ברום, הצלחתי אפילו להוציא מזה תמונה.

הכנת החמיטות צריכה להיות משולבת בהמון סבלנות. לא – אי אפשר לטלטל את המחבת לאחר שמוזגים לתוכה את הבלילה, וגם לא לשחק עם הפנקייק לאחר שהופכים אותו. תנו לו זמן! בשלב ראשון צריך לחכות להמון בועיות קטנטנות על פני הפנקייק (לי זה הזכיר לחוח), ולאחר הפיכתו להנמיך את החום ולחכות להזהבה.

באופן מפתיע, דווקא הראשונים יצאו לנו הכי יפים (וגם האחרון). בשביל שיהיה מגדל פנקייקים מסורתי חייבים להתאפק. ואז עוד קצת להתאפק. בסופו של דבר הפיצוי יוצא ממש כך:

פנקייק קלאסי
על פי המתכון של יעל גרטי שפורסם כאן
7 פנקייקים גדולים

175 גר' קמח לבן
10 גר' אבקת אפייה
קורט מלח
2 ביצים
30 גר' סוכר
75 גר' חמאה מומסת
כפית מחית וניל
300 מ"ל חלב 3%

בננות מקורמלות ברום
3 בננות חתוכות לפרוסות בעובי 1 ס"מ
3 כפות סוכר
20 גר' חמאה
מיץ מחצי לימון
כפית מחית וניל
4 כפות רום

פירות טריים קצוצים לפי הטעם
אבקת סוכר
סירופ מייפל (אמיתי!!!)

אופן ההכנה

1.       פנקייק: לקערה גדולה מנפים קמח ואבקת אפייה, ומוסיפים פנימה את המלח.

2.       בקערה נוספת טורפים יחד עם מטרפה ידנית סוכר וביצים לתערובת אחידה.

3.       מוסיפים אל תערובת הביצים את החמאה המומסת, הוניל והחלב, וממשיכים לטרוף עד שאחיד.

4.       מוסיפים פנימה את הקמח ומערבבים יחד רק עד שהתערובת מתאחדת (ולא יותר!)

5.       שומרים את התערובת במקרר כחצי שעה.

6.       בננות מקורמלות: במחבת בינונית מניחים סוכר ויוצרים קרמל. מוסיפים פנימה את החמאה והבננות ומבשלים על אש גבוהה כדקה.

7.       מוסיפים את מיץ הלימון והוניל וממשיכים לבשל עוד 2-3 דק'.

8.       מוסיפים את הרום, מדליקים ומבשלים עוד 4 דק'.

9.       מורידים מהאש ומצננים מעט.

10.   הכנת הפנקייק: מחממים מחבת בינונית ומורחים אותה בשכבה דקיקה של חמאה (לא יותר מדי, על מנת שלא תישרף).

11.   מוזגים כ3/4 מקוטר המחבת, ומחכים עד להיווצרות בועיות קטנטנות על פני כל הפנקייק (3-4 דק' לערך).

12.   הופכים את הפנקייק, מנמיכים את הלהבה וממשיכים לטגן עוד כדקה-שתיים, עד להזהבה של הצד השני.

13.   מניחים במגדל ומגישים עם סלט פירות, סירופ מייפל, בננות מקורמלות ברום ואבקת סוכר.

שיא השחיתות!

הערות, הארות ותוספות

* חשוב לא לותר על מנוחת הבלילה במקרר, מה שמניח לאבקת האפייה  to do it's magic.

* מן הסתם לא חייבים לשים את כל התוספות, ואפשר בהחלט ללכת על הקלאסי והמוכר – מייפל עם קובית חמאה.

* אפשר להוסיף לפנקייק תוך כדי טיגון פירות יער קצוצים, מה שיניב פנקייק פירות יער.


המון תודה לנטלי על הפוסט המצוין ועל הארוחת ערב המנחמת וטעימה. כארוחה נגדית לארוחה המתוקה הזו, יומיים לאחר מכן התכנסנו לערב פיצות אל מול גמר התוכנית מאסטר שף. את המתכון לפיצות המעולות (הצניעות..) ניתן למצוא בפוסט שכתבתי בבלוג של עוגיו.נט..

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

18 תגובות

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל מעיין נדיר אלא אם צויין אחרת