00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

CooknBake

קדרת עוף בבירה עם ירקות שורש

04/12/2010
אין לי זמן לנשום!
מסיבות החנוכה תרום חנוכה שמתנהלות כל השבוע, גוזלות ממני כל דקה פנויה. מסיבה בגן, מסיבות בבית הספר, הכנות למסיבה, קישוטי בית העם במושב בו אני גרה, וכמובן מסיבה במושב. שלא תבינו לא נכון, אין לי שוב דבר נגד מסיבות חנוכה. להפך, זכורות לי מסיבות החנוכה עוד מימי הגן שלי ורק לטובה!!! ותאמינו לי זה היה ממש מזמן  אבל חוסר הזמן לא מותיר לי רגע פנוי במטבח. צריך להכין ארוחות צהריים למשפחה, לביבות עדיין לא הכנתי כדי להכנס לאווירת החג, על סופגניות עדיין אין מה לדבר והבית! הבית צועק הצילו!!
הקדרה הזו היא פתרון מצויין לחוסר הזמן שאני מניחה שהוא לא רק אצלי כרגע. מכניסים הכל לסיר, מאשפזים בתנור ואפשר להתפנות לעוד מסיבת חנוכה או סתם לשבת לקרוא ספר אם הזמן שלכם בכל זאת מאפשר לכם.
 
שימו לב שבתבשיל הזה אין המון תבלינים, העוף נותן טעם נפלא לירקות השורש והבורגול המתבשל בתוך העוף עם הבצל, הפטרוזיליה  והתבלינים יוצא כ"כ טעים שהוא נטרף מהר מאד!
  
 
קדרת עוף בבירה עם ירקות שורש
 
מצרכים:
עוף שלם לא גדול
3 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות (לא קטנות)
3 גזרים חתוכים ל-3 לאורך
2 בצלים גדולים חתוכים לרבעים
ראש שום
2 ענפי טימין
2 ענפי רוזמרין
1/2 ליטר בירה (אני השתמשתי במכבי)
2 כפות דבש
פפריקה מתוקה
מלח
 
* אפשר כמובן להוסיף עוד ירקות שורש כרצונכם - לפת, בטטה, שורש סלרי...
 
למלוי הבורגול:
1 בצל קצוץ
1/2 כוס בורגול עבה שטוף ומושרה כחצי שעה
פטרוזיליה קצוצה
מלח
פלפל שחור
1/2 כפית בהרט
1/2 כפית כמון
 
אופן הכנת הבורגול:
מטגנים את הבצל הקצוץ עד הזהבה ומוסיפים אותו לבורגול המושרה והמסונן משארית המים.
מוסיפים פטרוזיליה קצוצה ותבלינים ומערבבים.
 
להרכבת הקדרה:
משמנים מעט עם שמן זית סיר חסין אש או קדרת חרס . מפזרים את תפוחי האדמה, הגזר והבצל, ממליחים ומערבבים כך שכל הירקות יצופו מעט בשמן. מוסיפים את הטימין והרוזמרין.
ממלאים את גוף העוף בבורגול וסוגרים ע"י תפירה או קיסמים.
מורחים את העוף משני צדדיו במעט דבש, מפזרים פפריקה ומעסים כך שכל העוף יהיה אדום. (מעט פפריקה תעשה את העבודה מצויין).
מניחים את העוף על ירקות השורש שבסיר.
מערבבים את הבירה עם 2 כפות דבש ושופכים לסיר מסביב לעוף.
 
מאשפזים את הסיר בתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות למשך 3 שעות!
אין צורך לפתוח את המכסה ולאפות את העוף בלעדיו. העוף מקבל צבע שחום מקסים מעצם זה שהוא אפוי בקדרת חרס שמעבירה חום גם מהחלק העליון וגם בזכות הדבש והפפריקה.
 
לפני ההגשה כדאי להעביר את העוף לצלחת הגשה גדולה ויפה ומסביב לפזר את הירקות.
אצלי התלוננו שלא שמתי מספיק בורגול (מה לעשות שהעוף קטן??). אז אם אתם רוצים, עשו את המלית מכוס בורגול ואת השארית פשוט שימו בפינה בסיר כדי שיתבשל עם הירקות.
 
 
 
 
 
 
 
 
הערות:
* אפשר להוסיף תבלינים לפי מה שאוהבים - עוד פפריקה אולי אפילו חריפה, כרכום, עשבי תיבול. לדעתי התבשיל טעים כפי שהוא (הילדים טרפו!) אבל עשו מה שטוב לבני ביתכם.
* אם נשארו לכם לאחר הארוחה שאריות עוף תשמרו אותן במקרר. אצלי השאריות הפכו להיות רוטב מצויין לפסטה. (עם בצל מטוגן, שום, רוטב סויה ורוטב צ`ילי - גם את זה הילדים טרפו :) )
* ניתן להכין את הקדרה ערב מראש ללא הבירה. לפני ההכנסה לתנור להוסיף את הבירה והדבש ולאפות.
* אפשר להחליף את המלוי באורז לבן או חיטה.
 
בתאבון
 
 
 חדש    חדש    חדש    חדש    חדש    
 
 
החל מהיום תוכלו להכנס לבלוג בפשטות ע"י הקשת הכתובת הבאה:
 
www.cooknbake.co.il
 
 
 
 חדש    חדש    חדש    חדש    חדש    
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

71 תגובות

בחירת העורך
מציצים מעבר לים
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל CooknBake אלא אם צויין אחרת