00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

המטבח של אלינוער

מאסטר שף - תובנות מהמקום שלי

05/12/2010
 
 
 
חלקכם יודעים שהשתתפתי כ"טועמת" בשבת האחרונה באפיזודה המסיימת של מאסטר שף לעונה זו. אני מעלה פה את התובנות וההרגשות שלי בלבד. 
 
התמונות הפעם צולמו ב"פון" ואני מתנצלת מראש על איכותם הגרועה.
 
 
 
 
 
 
סמדי בומבה, כמה מתאים לה השם. פצצת אנרגיה חייכנית ומלאה בחוש הומור בריא. מהתחלת העונה חיבבתי את הדמות שלה. חייכתי תמידית כשצפיתי בה ושמעתי מפניני לשונה הלקוחים מהחיים עצמם.
 
בפנימה שלי, הרגשתי ש"יסחבו" אותה לאורך כל העונה עד הרגע האחרון ואז ינפנפו אותה לשלום. רייטינג?! לחלוטין. (ככה אני חושבת).
 
תחומה בקוביית האוכל והמתכונים הצפון אפריקאים, פתחה את עצמה לסגנונות בישול אחרים ואף הצליחה רוב הזמן לעמוד במשימה. אני בטוחה שיקרו בדרכה הפתעות בחיים בנושא הבישולים.
 
סמדי, את פשוט מקסימה.
 
 
                        
 
 
 
אלקנה 
מבחינתי הוא הוא ורק הוא  ה `מאסטר שף` של העונה הראשונה.
 
לא בגלל שהוא מקסים ורחב לב. לא בגלל שהוא מקרין ארציות אמיתית. לא בגלל שמרגישים את חמימות ליבו ואת האור שמוקרן מעיניו.
 
לא משום שהוא מבשל רק כשר ולא משום שהוא מסמל בעינינו
(או מרביתנו) את ה Under dog שעשה את זה.  
 
רק משום שהגיע לו. הבחור הגיע משומקום, עלה מ (כמעט) הלא כלום והצליח לפלס את דרכו במעלה פרקי התוכנית. 
 
רק כי יש לו את זה. יש לו את זה. יש לו את זה בענק. אהבת הבישול ניכרת אצלו בכל רמ"ח אבריו ובכל תנועה שהוא עושה.
 
 
ואני טוענת, שלא בוחרים `מאסטר שף` לפי מנה אחרונה אחת אלא בוחרים לפי כל הדרך בה פסע המתחרה החל מרגעי האודישן הראשונים ועד סוף דרך התוכנית.
 
 
זה כמו שתלכו למסעדה עם אוכל נפלא ורק הדובדבן שהיה על הקצפת במנה האחרונה ביאס לכם את הנשמה כי אולי לא הבריק מספיק.
 
אז מה, תפסלו את המסעדה על הסף או שתאמרו שהאוכל היה כל כך מענג ומהנה וממש לא שווה לפספס כזה מקום בגלל דובדבן קטן ......?
 
 
ולא בכדי מרבית הצופים אהבו אותו. לא בכדי מרבית הצופים התאכזבו כשלא נבחר להיות המאסטר שף הראשון של ישראל.
 
אלקנה - אתה בשבילי (ואני בטוחה שגם עבור רוב הצופים בתוכנית) המאסטר שף האמיתי. הוכחת את עצמך ואת יכולותיך המופלאות.
 
וכולי תקוה, שיתעורר זה החכם שיקח אותך ואת כשרונך המופלא ויידע לעשות מזה רק טוב,  לך ולנו.
 
 
 
 
 
 
 
 
אינה . מהרגע הראשון דמותך נראתה לי כ "קאלטע פיש".
הצגת את עצמך כנחבאת אל הכלים וכאילו נחמדה אבל החיבוקים שלך נראו מלאכותיים ושפת הגוף שלך שידרה משהו אחר לחלוטין.
 
אבל לא באתי לכתוב עלייך כדמות, רציתי לכתוב על המסלול אותו עשית לאורך התוכנית. גם אם יפות צלחות ההגשה שלך, לא נראה לי שעשית משהו חריג בטעמו משאר המתחרים. לכן, גם אין לי על מה לכתוב.
 
אני גם לא מתחברת להצהרתך "אני לא טועמת". איך בשלנית או טבחית יכולה לבשל בלי לטעום. אני אישית לא מבינה את זה.
כאילו והרכיבו מכונית שלא נוסתה בשטח.
 
אני לא הייתי בוחרת בך.  לא חושבת שהגיע לך. 
בין עשיית עוגת שכבות ביסקויט פשוטה לבין מציאת עצם דג בצלחתך, קטונתי מלהבין איך עברת הלאה. 
 
אפשר ואני טועה אך זו ההרגשה שלי האישית, הרגש הזה שיוצא מהבטן ועולה מעלה מעלה במעלה הגרון לתוך הראש.
 
 
 
 
 
ואיך אפשר לסיים בלי לדבר קצת סרה בשופטים?  ;)         סתםםםםםםם.
 
חיים כהן. בחיים כדמותו בטלויזיה. חייכן, חביב וחברותי. איך עבר
בין אחד לאחר לצילומים בלי לאכזב אף אחד ועל זה `שאפו`.
 
אייל שני. עייפת אותי בפרקי התוכנית ועייפת אותי ב`טעימות`.
 
מיכל אנסקי. לא מבינה למה בחרו בך כשופטת. בין לימודי `ממה עשוי ארטישוק ואלו סיבים תזונתיים יש בגרגרי חומוס` ועד בישול, לדעתי רחוקה הדרך.
 
 
ושוב, זו דעתי האישית והתובנות והרגשות שעלו בי מתחילת התוכנית
ועד לסיומה.
 
 
ולא, אני לא מתכוונת להציע מועמדות ל"מאסטר שף"   
 
ובנימה חייכנית זו נשאר רק לאחל יום נפלא ואילאליקה ;)
 
 
שלכם כמו תמיד
 
אלינוער

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

161 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ליאור המקורית8 אלא אם צויין אחרת