00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מהלב ומהראש

כך נאפה בלי חמאה

מדריך קצר מאת דליה למדני

אפייה: עוגות מכל הסוגים

בעוגות בחושות התחליף הוא שמן. אם המתכון מציין ביצים שלמות, רצוי להפריד אותן ולהקציף החלבונים בנפרד, כדי שהקצף יחדיר אווריריות לבצק.
איך עושים זאת: משקל השמן צריך להיות כמשקל החמאה, כלומר 100 מ"ל שמן (חצי כוס) במקום 100 גרם חמאה. אפשר להשתמש בכל סוג שמן שאין לו טעם לוואי או ריח מיוחד (לא זית ולא אגוזים)- קנולה, סויה, תירס, חמניות-כולם מתאימים.

בבצק שמרים כמות השומן קטנה בדרך כלל ואפשר להמיר את החמאה בשמן, שהוא ידידותי לתפיחת הבצק יותר משומן מוצק.

בבצק רבוך (פחזניות) בצק פריך ובצק עלים- התחליף לחמאה הוא מרגרינה.
איך עושים זאת: יחס ההמרה הו 1:1- גרם מרגרינה לכנגד גרם חמאה. אפשר לבחור במרגרינה רגילה, מרגרינה לאפיה או במרגרינה בטעם חמאה. אין להשתמש במרגרינה מלוחה, מרגרינה רכה או מרגרינה למריחה.

סופגניות- לכבוד החג, הרשו לעצמכם לא להתקמצן וקנו חמאה מאיכות טובה.

בישול וטיגון: מפנקייקס עד רטבים

לביבות מתוקות, פנקייקס וכד': ניתן להשתמש במרגרינה או בשמן לפי הטעם האישי.

רביכות ורטבים: כשמכינים רביכה כבסיס לרוטב בשמל או רוטב אחר ע"ב חלב או שמנת, מחליפים את החמאה במרגרינה.
לרביכה שהיא בסיס(או השלמה) למרקי ירקות, קטניות וכד', אפשר להשתמש בשמן זית או בשמן סלט רגיל.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל IliAsh אלא אם צויין אחרת