00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אבא עובד וכל מה שמסביב

קוביית פרטים אישיים

כרוב ממולא

 

את המתכון לקחתי מכאן ושיניתי כמה שינויים לטעמי ויצא הכרוב הממולא הכי טעים שטעמתי בחיים שלי.תודה רבה רבה לשפית אילה ארוך.

 מצרכים
כרוב לבן

למילוי
500 גר בשר בקר
1.5 כוסות אורז פרסישטוף היטב
3 בצלים קצוצים
חצי חב פטרוזיליה קצוצה
חצי חב כוסברה קצוצה
כמה עלים של סלרי קצוצים דק
חופן נאה של בזילקום
חופו נענע קצוצה
רבע פלפל חריף קצוץ
כפית פפריקה מתוקה
חצי כפית כמון
3 עגבניות קלופות ומרוסקות
5 כפות שמן זית
מלח ופלפל, לפי הטעם

לרוטב


3-5 שיני שום קצוצות
בצל קצוץ
4 כפות שמן זית
1 כפית סוכר
כפית פפריקה מתוקה
רבע פלפל חריף קצוץ(אופציה)
3 עגבניות, קלופות ומרוסקות
2 כפות מרק עוף
מלח,פלפל


אופן ההכנה
1.מכינים את המילוי:   מחממים שמן זית במחבת,מוסיפים את הבצל ומטגנים עד ששקוף,
מוסיפים אורז ותבלינים ומטגנים דקה.מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים תוך ערבוב 3 דקות.
מכבים להבה ומעבירים את תערובת הבשר והאורז לקערה. מערבבים עם העגבניות המרוסקות,פטרוזיליה וכוסברה.

 2.מכינים את על הכרוב למילוי:
מרתיחים מים בסיר גדול(שיכיל את הכרוב). בינתיים בעזרת סכין מסירים את לב הכרוב(חורצים בבסיסו מעין חרוט). 
כשהמים רותחים מכניסים את הכרוב לסיר למס דקות עד שרואים שהעלים החיצוניים  מתרככים ונפרדים ממנו. 
מוציאים את הכרוב ומסירים ממנו את העלים החיצוניים. מחזירים את הכרוב לסיר לעוד 2-3 דקות.מפרידים כך את שאר העלים.
מסירים מהעלים את החלק הקשה שלהם וחוצים את העלים הגדולים.

 3.ממלאים את עלי הכרוב:
מניחים כפית מהמלית במרכז החלק הקרוב ללב(החלק העבה בעלה), מקפלים בצדדים ומגלגלים בצורה הדוקה.
את עלי הכרוב הקטנים והקרועים שומרים לריפוד תחתית הסיר.

4. מכינים את הרוטב:
בסיר גדול שיכיל את הממולאים,מחממים שמן זית,מזהיבים את הבצל, מוסיפים שום , פלפל חריף, פפריקה וסוכר ומערבבים.
מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים עגבניות מרוסקות ו2 כפות מרק עוף מים ומביאים לרתיחה.
מכבים להבה ומעבירים את הרוטב לקערה.
 
 5.מסדרים את הממולאים בסיר ומבשלים:
מוזגים מצקת מהרוטב לסיר, מעל מפזרים שכבה של עלי כרוב ללא מילוי לריפוד תחתית הסיר.
מסדרים בזהירות את הממולאים בצורה צפופה בסיר כך שיהיו צמודים אחד לשני.
מעל שופכים את הרוטב כך שיכסה את הממולאים. (במידת הצורך מוסיפים מים).
מביאים לרתיחה ומנמיכים להבה,מכסים ומבשלים שעה וחצי.
 
מצרכים:
 
 
 
שלב מספר אחד:
 
 
מפרידים את הכרוב:
 
 
הרוטב שלפני הסערה:
 
 
 
הנה מוכן - והטעם , חבל על הזמן ממזמן מאוד:
 
 
נראה לי יותר טעים:
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

31 תגובות

הרשומות הנצפות ביותר
תמונת המזל שלי

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל gils33 אלא אם צויין אחרת