00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מהלב ומהראש

לביבות אולדושקי מבית אמא

מה זה בצק שמרים, מטוגן בשמן ולא סופגניה? אלו לביבות רוסיות אסליות ושמן אולאדיי (oladyi) ובשם חיבה אולדושקי. זהו מאכל עממי וביתי ידוע ואין לו קשר ליהדות ובטח לא לחנוכה. אך אנחנו דור משוחרר מדעות קדומות בעידן הפיוז'נים, לכן אין שום סיבה להתאים אותם לחג האורים. כלומר רק להכין, כי לא נדרש שום שינוי לא ברכיבים הפשוטים והזמינים ולא באופן ההכנה הלא מסובך אף הוא.
במקור מגישים ליד הלביבות  שמנת חמוצה (איך לא :-) וסלמון מעושן, אבל טעמן לא דומיננטי לכיוון המתוק או המלוח, לכן אפשר לשדך להן כל ממרח שמתאים לכם- ריבה, שוקולד,אני ניסיתי אפילו אבוקדו .
בטוחה שתיהנו, רק תעיזו להכיר!

 

המרכיבים:
2 כוסות חלב חמים
25 גר' (חצי חבילה) שמרים מגורענים טריים
1 ביצה טרופה
1 כפית גדושה סוכר
1 כפית מלח
1 כף שמן (בעיקרון חמניות)
3 כוסות קמח מנופה
שמן לטיגון



ההכנה:
שמים את החלב בקערה ומוסיפים את השמרים. מערבבים עד שהשמרים נמסים.
מוסיפים את כף השמן והביצה הטרופה. מערבבים שוב.
מוסיפים את הסוכר והמלח, מערבבים קלות.
מכניסים בהדרגה את הקמח המנופה ומערבבים בעזרת מזלג, עד שכל הגושים נעלמים.
משהים לתפיחה עד להכפלת נפח הבצק.
מחממים שמן במחבת על אש נמוכה יחסית. בעזרת כף נוטלים מהבלילה ומטגנים עד הזהבה משני הצדדים.
מוציאים על נייר סופג ומגישים עם ממרח לפי הטעם.



הערות:
אל תיבהלו-לא מתקבל כאן בצק, אלא בלילה סמיכה לכן גם צורת הלביבות היא "חופשית" ולא סימטרית
אני המרתי 1/2 כוס קמח בקמח מלא
לא להתקמצן על השמן! כך הלביבות עסיסיות יותר :-)
מהירות ההתפחה כמובן תלויה בטמפרטורה באותו יום
הלביבות במיטבן בעודן חמות, אם תרצו לחמם כדאי בטוסטר אובן

 

בהצלחה ובתיאבון!

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

4 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל IliAsh אלא אם צויין אחרת