55
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חברות מבשלות

בורקיטס גבינה

אחרי התוכנית האחרונה של "כולבטק", שבה הוזהרנו שלא לגעת בבורקסים עתירי שומן טרנס, מרגרינה ושאר מזיקים, יצאתי לתור אחר מתכון קצת יותר בריא לבורקס. ומה מצאתי ? בורקיטס של קרין גורן:

החומרים:

 100 גרם מרגרינה (העדפתי להשתמש בחמאה)

1/2 כוס (120 מ"ל) שמן

1 כפית מלח

3/4 כוס (180 מ"ל) מים

1/2 קילו קמח (31/2 כוסות)


מלית:

1 כף שמן זית

1/2 קובייה גבינה בולגרית מפוררת

100 גרם קשקבל, מגוררת

ביצה טרופה, להברשה

שומשום

אופן ההכנה:
1. מחממים בסיר על אש נמוכה את כל החומרים חוץ מהקמח, עד שהמרגרינה/חמאה נמסה (לא להרתיח).

2. מנפים את הקמח לקערה ומוסיפים בהדרגתיות את הנוזלים,תוך כדי לישה,עד לקבלת בצק חלק ואחיד.  אם יש צורך, מוסיפים עוד קצת קמח, במידה והבצק דביק.

3. מניחים את הבצק במקרר כחצי שעה. 

4. מערבבים את חומרי המלית. מקמחים את משטח העבודה ומרדדים את הבצק לעובי של 1/2 ס"מ, יוצרים עיגולים ומניחים ככפית מהמלית במרכז כל עיגול. סוגרים כל עיגול לחצי , מהדקים את השוליים ומניחים בתבנית אפיה, על גבי נייר אפיה.

5. מברישים בביצה ומפזרים שומשום מעל.

6. אופים בחום של 180 מעלות כ - 20-25 דקות.

7. מגישים חם.
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

9 תגובות

העורך בחר...
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל חברות מבשלות אלא אם צויין אחרת