00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

CooknBake

עוגת סולת רכה מקמח מלא עם תמר מג`הול

בשבוע הקרוב כולנו  נמצא את עצמינו רצים ממסיבה חנוכה למסיבת חנוכה, אם זה בגני הילדים, בבית הספר, ואח"כ הדלקת נרות משותפת עםהחברים, ואחת עם המשפחה ויש עוד צד למשפחה, בקיצור הרבה ריצות, המון תיזוזים, והמון המון מטוגנים!
רובינו משתדלים היום לאכול כמה שפחות לביבות מטוגנות ועוד פחות סופגניות. אותה שמנמנה ועגולה שעושה לכולנו נעים בבטן אבל המצפון מזמן כבר הפסיק לאפשר לנו לטעום מהן. כולנו טועמים, אבל זה בטח מסתכם באחת או מקסימום שתיים במהלך כל החג.
הבן הקטן שלי כבר שאל אותי בשבוע שעבר "אמא, את לא מכינה לנו לביבה, סופגניה משהו??"  ואני חייכתי לעצמי ואמרתי בטח! בטח שאכין. מזל שתפיסת הזמן של הקטן עוד לא ממש קיימת אצלו ושבוע הבא זה ממש מחר בבוקר, כך שהוא יאלץ לחכות לימי החג הראשונים בכדי שאמא תעמוד במטבח לטגן. יהיו סופגניות! יהיו גם לביבות מסוגים שונים, כי חנוכה זה חנוכה ומסורת צריך להמשיך!! אבל אני מאפשרת לעצמי להכין את החטאים הטעימים האלה, אך ורק במסגרת החג! גם כך הקילוגרמים העודפים מסרבים לרדת, אז למה להוסיף?
 
אתם רגילים לראות אצלי לפני כל חג פוסט ארוך עם המון קישורים רלוונטים לחג, אז הנה כאן למטה תמצאו קישור לפוסט משנה שעברה. הרבה מטוגנים חדשים אין לי בבלוג כי אני ממש לא מרבה לטגן, לכן, הפוסט זהה לשנה הקודמת בלי חידושים אבל בהחלט תמצאו בו כמה רעיונות לחג המתקרב.
 
ועכשיו לעוגה ,  במסגרת ההתלהבות החדשה שלי מקמח מלא החלטתי בסוף השבוע הזה להכין עוגת סולת טעימה ולשלב בה תמרי מג`הול מתוקים ורכים.
העזתי והכנתי את העוגה מקמח מלא תופח של אוסם והופתעתי לטובה מהתוצאה.
העוגה אמנם דחוסה יחסית אבל אחרי שמרטיבים אותה בסירופ מתקבלת עוגה רכה וטעימה, התמרים מוסיפים מתיקות עדינה וביס רך עוד יותר. מאד אהבתי את התוצאה למרות המראה הלא מאד מלבב של העוגה. אבל זו לא עוגת רושם! זו עוגה פשוטה לשבת.
אם תרצו אותה יפה יותר, פזרו למעלה שקדים מולבנים לפני האפיה, בטוחה שאז המראה שלה ישתדרג ויהיה הרבה יותר נעים לעין.
 
 
עוגת סולת מקמח מלא עם תמרי מג`הול
מקור המתכון: מרגלית בר נתן מתוך הספר "לבשל בטעם לדינו" עם שינויים ותוספות שלי.
 
בצק:
1/2 כוס סוכר
4 ביצים
1 כוס שמן
1 גביע שמנת חמוצה 15%
כוס וחצי קמח תופח מלא (210 גר`)
כוס וחצי סולת (210 גר`)
כוס קוקוס טחון (100 גר`)
8 תמרי מג`הול חתוכים לקוביות ומאובקים מעט בקמח או סולת
 
סירופ:
1 כוס סוכר
150 מ"ל מים
מיץ מחצי לימון
1 כף דבש
 
אופן ההכנה:
מקציפים את הסוכר עם הביצים לקצף אחיד, מוסיפים את השמן, השמנת, הקמח והסולת ולבסוף את הקוקוס הטחון.
מוסיפים את התמרים ומערבלים עד שהתמרים מפוזרים באחידות בבצק.
משטחים את הבצק בתבנית פיירקס משומנת ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-35 דק`.
בזמן האפיה מכינים את הסירופ - מבשלים את הסוכר במים ולאחר רתיחה של כ-2-3 דק` מוסיפים את הלימון ואת הדבש. כשהדבש נמס לגמרי מכבים את האש ומצננים.
 
מוציאים את העוגה מהתנור כשקיסם יוצא יבש ממרכזה, דוקרים את העוגה עם קיסם ושופכים את הסירופ. (רצוי לשפוך סירופ קר על עוגה חמה).
 
פורסים למעויינים ומגישים.
* ניתן לקשט עם שקדים מולבנים פרוסים.
 
ביצים וסוכר מוקצפים
 
תמרים קצוצים
 
לפני אפיה ואחרי
 
 
 
 
 ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
 
 
עוד כמה ימים חנוכה ואני רוצה להזכיר לכם את פוסט ריכוז המתכונים שמתאימים לחג, מהשנה שעברה
כנסו לקישור ותזכרו

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

29 תגובות

בחירת העורך
מציצים מעבר לים
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל CooknBake אלא אם צויין אחרת