55
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חברות מבשלות

לחם ממולא בבשר א`לה אלקנה ביטון

28/11/2010

התוכנית מאסטר שף סחפה את כולנו. מקטנים ועד גדולים. לי באופן אישי,  אין ספק שאאמץ כמה וכמה מהמתכונים. אז המתכון הראשון שאימצתי, הוא

מתכון הלחם הממולא של אלקנה ביטון, שגם זיכה אותו בעליה לגמר "מאסטר שף". אני מצרפת קישור למתכון המקורי:

http://www.mako.co.il/food-recipes/recipes_column-bread/Recipe-e004bf01df37c21006.htm

במתכון שאני הכנתי, קיצצתי בכמות הבשר ועשבי התיבול, וביצעתי שינויים קלים.

תודה לך, אלקנה, יצא מ ד ה י ם. מעתה, הלחם הזה יככב בכל סעודת שישי אצלנו בבית.

החומרים:

1 לחם אחיד, או חלה רגילה

1/2 ק"ג בשר

10 פיטריות שמפיניון +2 פורטבלו

חצי זר פטרוזיליה

חצי זר כוסברה

חצי זר שמיר

4-5 שיני שום

1 בצל גדול קצוץ דק

10 גבעולי נענע

4-5 בצלים ירוקים

חופן של צנוברים או פיסטוקים קלופים (אופציה)

פלפל שחור, מלח

כמון

שמן זית

1 כף תימין

1 ביצה

 

 

 
 
 

ההכנה:

1. שוטפים ומייבשים היטב את כל עשבי התיבול והפטריות וקוצצים הכל דק דק. (למעט הבצל היבש)

2. מוסיפים לקערה את הבשר הטחון, הביצה, מעט שמן זית ותבלינים ונותנים לתערובת לנוח.

3. מחממים מחבת ומטגנים תחילה את הבצל היבש הקצוץ. מוסיפים לו את תערובת הבשר המתובל כשמדי פעם מערבבים, כמו בבולנז.

4. חותכים את הלחם או החלה לרוחב ומרוקנים את התוכן. (אני השתמשתי בחלה, היא אמנם חגיגית יותר, אך במלאכת ריקון תוכנה, היא התפרקה לי 

מעט, ולכן עדיף אולי לחם שחור אחיד). מניחים את הלחם על גבי נייר אלומיניום.

5. ממלאים את החלה או הלחם בתערובת הבשר המטוגן. מורחים את הלחם בתערובת של שום כתוש, שמן זית ומלח:

6. עוטפים את הלחם בנייר האלומיניום ואופים בתנור שחומם מראש כ- 10 דקות. לאחר מכן מסירים את נייר האלומיניום ואופים עוד 10 דקות, כדי שהלחם 

יקבל קריספיות . המלצתי היא לא לזוז מהתנור בשלב זה, כדי שהלחם לא יישרף...

7. פורסים ומגישים חם.


 

אין לקדם פוסט זה

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

68 תגובות

העורך בחר...
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל חברות מבשלות אלא אם צויין אחרת