00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מהלב ומהראש

סופגניות הולנדיות מהירות

להכין סופגניות בבית זה פרוייקט. בשבילי לפחות. מיקסר, שמרים, לישה, התפחה -פשוט מפחיד. ואם בסוף חס וחלילה ייצא משהו מבאס, אני אכנס לדיכאון :-) לכן כשמגיע לידיי מתכון חדש אני קודם כול בוחנת אם לא נדרשת השקעה רבה מדי. כך שהמתכון הזה מתאים בדיוק בשבילי:קל ומהיר הכנה,ובמאמץ קל במיוחד יש סופגניות בייתיות ומיוחדות! המתכון הוא של בני סיידא ושמן המקורי של הסופגניות "אוליבולן".

 

המרכיבים: (ל-20 סופגניות קטנות)
1+1/2 כוסות קמח לבן מנופה (250 גר')
1/2 שקית שמרים מגורענים או 1/2 קוביית טריים (25 גר')
1/2 שקית משפר אפייה (25 גר')
1/4 כוס סוכר (50 גר')
25 גר' חמאה/מרגרינה מומסת
1 כוס מים/חלב (250 מ'ל)
גרידה מלימון אחד
1 כוס צימוקים בהירים (125 גר')
1/4 כוס ברנדי או רום איכותי
קורט מלח
שמן לטיגון עמוק

לקישוט:
1 מיכל שמנת מתוקה
2 שקיות סוכר וניל
אבקת סוכר לפיזור

אופן ההכנה:
משרים את הצימוקים בברנדי/רום לחצי שעה לפחות.
שמים בקערה את קמח, השמרים, משפר האפיה, הסוכר והמלח ומערבבים.
עושים גומה במרכז ומוסיפים לתוכה את החמאה המומסת, החלב וגרידת הלימון.
מערבבים היטב בכף עץ עד לקבלת בלילה חלקה.
מוסיפים את הצימוקים יחד עם הנוזלים ומערבבים עד לפיזור אחיד של הצימוקים בבלילה.
משהים הבלילה לחצי שעה.
מחממים שמן לטיגון עמוק (180 מע') כאשר עומק השמן מגיע לפחות ל-3 ס"מ.
בעזרת שתי כפות משומנות לוקחים כמות של כף מהבלילה ומחליקים אל תוך השמן בעזרת הכף השניה.
מטגנים משני הצדדים עד הזהבה.מניחים על נייר סופג ומפזרים אבקת סוכר.
מקציפים את השמנת עם סוכר הוניל ומגישים ליד הסופגניות.

 

הערות:
לנו בבית היה וויסקי אותו שמנו במקום הברנדי/רום
מתקבלות סופגניות בצורה לא סימטרית ויפיפיה
כדאי לא לחמם את השמן יתר על מידה, אחרת הסופגניות יוצאות "מדיום ריר" מבפנים
שמנת חמוצה התחברה טוב אפילו לבן זוגי השמרן באוכל

 

בהצלחה ובתיאבון!

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל IliAsh אלא אם צויין אחרת