33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

על אוכל, לייף סטייל, צרכנות וזנזוני מוח

בלוג צרכנות , אוכל וביקורת בכל תחום

עוף מטוגן פריך במיוחד ברוטב קוריאני

עוף מטוגן  פריך במיוחד ברוטב קוריאני


המתכון הזה הוא שערורייתי , פצצת קלוריות, אבל  מאד אהוב וטעים ,ומשמין כמו כל הדברים הטובים
יש לציין שמאז שהתחלתי להכין עם קוביות דורות הנאה שלי גדלה וההכנה קלה יותר. התמכרתי להן ואין תבשיל בלעדיים



המצרכים
 8 כרעיים עוף ללא עור חתוכים לשניים או 1 ק"ג כנפי עוף או 6 סטייק פרגיות 

מרינדה 
1 בצל קצוץ
2 ענפי לימונית (החלק הלבן בלבד)
גרדת לימון
2 קוביות ג'ינג'ר דורות
2 קוביות
שום כתוש דורות 
½כפית מלח דק
¼כפית פלפל שחור
1כף שמן 
לערבב במעבד מזון עד קבלת ממרח אחיד ולמרוח את העוף. להניח בקופסה מכוסה לשעה לפחות עדיף ללילה במקרר., יש להוציא חצי שעה לפני הטיגון מהמקרר ..
הבלילה: 
½ כוס קמח,2/3 כוס קורנפלור 
½1 כפיות אבקת אפייה 
½ כפית מלח 
½ כפית פלפל 
2 כפיות סוכר חום
½1-1כוס מים קרים 
לערבב את החומרים יבשים ולהוסיף בהדרגה את המים ליצירת רביכה דביקה..
 
 
להניח בצד
להכין רוטב 
לחמם כף שמן על אש בינונית ולהוסיף את התערובת לטגן כ2 דקות .ולהוסיף
1 כף  ג'נג'ר קצוץ 
2 כפות שום כתוש
להוסיף ולטגן 2 דקות ולהוסיף
2 כפות סוכר 
3-4 כפות סויה 
3-4 רוטב צ'לי מתוק/שום 
2-3 כפות קטשופ
2-3 כפות מיץ לימון
1/2 כוס שומשום לבן קלויי.
רבע כוס מים
לבשל כחצי דקה עד השלב שזה מתחיל להתעבות.
הכנת העוף המטוגן
לחמם שמן בטיגון חצי עמוק(גובה 2 ו1/2 ס"מ)
 לשפוך את המרינדה מחלקי העוף 
לטבול את העוף בעזרת שתי מזלגות בבלילה  להרים ולתת לטפטף את הכיסויי העודף ולטגן על אש בינונית בקבוצות קטנות כ5-7 דקות להזהבה קלה ביותר. מצננים על מגש מרופד בנייר סופג.
עד כאן אפשר להכין מראש ,ולהסתפק בכך , אבל להכנת מנה שחיתותית במיוחד ולצפוי קריספי במיוחד נטגן שוב(פצצת קלוריות כבר אמרתי) מחמים שמן לחום גבוהה ביותר ומחזרים לטיגון קצר עד הזהבה (כ30 שניות )
להכין רוטב 
מחמים את הרוטב ועם מעובה מדי מדללים במים ,טובלים את הנתחים ברוטב ומגשים לצד צ'יפס וסלט .
בתאבון 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

7 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל הים רגוע אלא אם צויין אחרת