33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

על אוכל, לייף סטייל, צרכנות וזנזוני מוח

בלוג צרכנות , אוכל וביקורת בכל תחום

שמן זית מתובל

 

 אצל דודתי תמיד היו מונחים על המדף במטבח בקבוקי שמן זית מתובלים ,
האחד עם ענף רוזמרין השני פלפלים חריפים  ושלישי מלא בשום ..
והיא הייתה יוצקת מהם לתיבול הסלטים והתבשילים ..
לא פעם הייתה מעטרת בקבוק ונותנת במתנה בקבוק שמן זית מתובל
.

לימים התחלתי להכין לי שמן זית מתובל השמן הנ"ל האהוב ביותר על בני ביתי .

המרכיבים

ליטר שמן זית
 3-4 ענפי רוזמרין קצוצים גס
3-4 ענפי טימין מפוררים.
גבעול לימונית  מעוך מעט 
1-3
פלפל אדום חריף 
 
שיני שום שלמות מושחלות על שיפוד חתוך בגובה הבקבוק

ההכנה

1. מחטאים בקבוק זכוכית (20 שניות במקרו או 10 דקות בתנור חם)

2. שותפים ומיבשים את הצמחים והתבלינים

3.מכניסים את התבלינים לבקבוק דואגים שהשמן יכסה את התבלינים אני מקפידה למלא עד שפת הבקבוק.

 4.אוטמים את הבקבוק
 
5. מעמדים במקום מואר למשך שבועיים

 6. מדי פעם מטלטלים את הבקבוק

 7. לאחר שבועיים מסננים את השמן מהצמחים במסננת מרופדת בד חיתול

8. מעברים לבקבוק זכוכית מעוקר ושומרים במקום חשוך

·       

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

5 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל הים רגוע אלא אם צויין אחרת