33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

על אוכל, לייף סטייל, צרכנות וזנזוני מוח

בלוג צרכנות , אוכל וביקורת בכל תחום

דגי אמנון (מושט) אפויים בקלי קלות

דגי אמנון (מושט) אפויים בקלי קלות

דגי מושט, דגי בריכה שקבלתי , לרב אני מעדיפה דגי ים אבל אוהבת גם דגי בריכה 

5 דגי מושט נקיים מושרים במלח ולימון (כ500-600 גרם לדג)

10 שיני שום פרוסות 
2 לימונים פרוסים דק 
1-5פלפל חריף פרוס לטבעות (לפי מידת האשכנזיות)
1 צרור כוסברה
1/2 כוס רוטב צ'ילי שום/ חריף 
שמן זית מתובל 

מלח ים אטלנטי 

ההכנה 

בתבנית גדולה להניח ניר אפיה ולשמן ,לפזר הרבה כוסברה גבעולים ועלים .

לחמם תנור ל 220 מעלות 

ליבש את הדגים בעזרת מגבות נייר 

לחרוץ בגב הדג שני חריצים ..

למרוח את הדג ברוטב הצ'לי, והשמן המתובל  כולל פנים הבטן ,למלא את פנים הבטן בכוסברה קצוצה שום פרוס ופרוסת לימון  ופלפל חריף . לזרות קורט מלח בפנים הבטן 

לשים פרוסות שום בחרצים שחתכנו בגב הדג.  

לסדר את הדגים בתבנית על הכוסברה .

לסדר על הדגים פרוסות דקות של לימון . 

לכסות את התבנית בניר כסף .להכניס לתנור ולהוריד חום ל200 מעלות .

לאפות רבע שעה להוציא ולהוריד את ניר הכסף 

להחזיר לאפיה לעוד עשר דקות .

זמן אפיה תלויי בגודל הדג להיזהר מיבוש הדג 

טיפים

שמן מתובל ניתן לקנות או לעשות בבית מתכון פה

אפשר לפרוס עגבניות ולהניח מתחת הדג.(כשמחירן שפויי)

מושט בהגשה עם סלט חסה וערמונים, ואורז עם גזר ופיצוחים  

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

2 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל הים רגוע אלא אם צויין אחרת