00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

תופרת חלומות

אלפחורס מרקדות בפה- מתכון ללא גלוטן

עד לשבוע שעבר לא היתה בעיית חמאה בכפר תבור. ביום חמישי לקחתי שתי חפיסות וראיתי שנשארו עוד בודדות. מיד הלכתי לדבר עם מנהל הסניף הנחמד (הסניף, והמנהל) בענין החמאה. תהיתי איך פה לא היה מחסור ואיך זה הגיע המחסור גם לפה. אז התברר שכשהיו שמועות אבל עוד היתה חמאה, הם עשו הזמנה ענקית של חמאה ואיחסנו אצלהם במקררים המאחסנים. היה להם סטוק לחודש. והנה נגמר החודש וגם הסטוק אזל. אז מהיום גם פה יש מחסור בחמאה.

למרות זאת, בשל העובדה שידעתי על המחסור בחמאה, כל קניה שלי בסופר המקומי (=אחת לשבוע) אספתי גם חמאה. אז יש לי חמש חפיסות חמאה שיספיקו לי לעוד חודש אלא אם אבזבז אותן על מתכונים מהסוג הבא.

אבל חזרתי מירושליים ואחרי שאכלתי שם בבית קפה נפלא בשם "בן עמי" ברחוב "עמק רפאים" (הילדים ואני חושבים שזה בגלל שיש שם בית קברות. והרחוב מלא ברפאים ורוחות), וביקרתי בכל מיני בתי קפה חמודים ברחוב "בית לחם" (הרחתי וצילמתי. ברור). אז דגדג לי באצבעות לאפות. ונכון שאפשר להמיר 100 גרם חמאה ב100 מ"ל שמן טוב, אבל החלטתי לשים את החמאה הזו על קרן הצבי ולנסות מתכון לאלפחורס בכדי לשמח קצת את המטבח שלי בריחות של אפיה.

המתכון מוקדש לגילי אחותי המתוקה שנמנעת מגלוטן ואוהבת מתוק (תהני מותק!)

 

מצרכים לכ-20 אלפחורס (תלוי בעובי הגליל)

ריבת חלב (השתמשתי בקנויה, שימו לב שאין בה חומר משמר ויש בה רק חלב וסוכר)

300 גרם קורנפלור (עמילן תירס)

100 גרם סוכר קנים חום (או דמררה)

100 גרם חמאה קרה

100 מ"ל שמן iso4

1 ביצה גדולה / בינונית

הכנה:

שוקלים את הרכיבים ומערבבים הכל יחד. בהתחלה הבצק פירורי אבל עם הלישה (בידיים! זה חשוב!) הרכיבים מתאחדים לבצק רך ונעים.

הזהב הלבן:

שמן איזו4

כל החומרים יחד לפני הלישה:

(הקערות הכי פושטיות הכי שימושיות)

 

צרים גליל מהבצק ועוטפים בניילון נצמד. טיפ: את גליל הניילון הנצמד אני שומרת במקפיא. אני יודעת שזה נשמע מוזר אך מדודתי למדתי שכך הוא נפרד בקלות ולא צריך לריב איתו בשביל למצוא את הקצה ואז בשביל להפריד. אז חיפשתי את הניילון הנצמד במגירת האפיה וכשהתחלתי לדאוג נזכרתי שהוא במקפיא...

עוטפים את גליל הבצק בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה.

בינתיים מחממים תנור ל190 מעלות צלזיוס ומרפדים בנייר אפיה/משטח סיליקון.

כשעבר הזמן, מוציאים את הבצק וחותכים פרוסות בעובי חצי ס"מ מהגליל, מניחים על נייר האפיה ואופים 15 דקות (לא לחכות להשחמה! לבן זה טוב!).

מוציאים מהתנור והופכים לצד שני. כך זה נראה אצלי.

מצננים היטב ומורחים בעדינות בעדינות ריבת חלב על מחצית מהעוגיות.

סוגרים לכריך ומגלגלים בזהירות בקוקוס.

מניחים לכמה שעות (אפשר ליום ויותר בקופסא סגורה בקירור) או שזוללים מיד.

כאן השתיים הראשונות על צלחת מבית סבתא. רק שטיפה ידנית צלחת כזו. אחרת הציורים דוהים במדיח. משמשת ככלי להגשה, עם טעם של בית.

בתיאבון!!!

עוד הצעת הגשה- חלק מהעוגיות ללא מילוי, טעימות ביותר.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

7 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל עינבלית אלא אם צויין אחרת