33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

על אוכל, לייף סטייל, צרכנות וזנזוני מוח

בלוג צרכנות , אוכל וביקורת בכל תחום

חוויג` לקפה

 ייחודיות הקיימת בקפה התימני נעוצה לרוב בתבלין החוויאג' הנפלא, המוסף למשקה. באמצעות החוויאג', גם קפה טורקי שחור ורגיל, הופך לקפה תימני. מהו בעצם תבלין החוויאג'? תבלין החוויאג' הוא בעצם תערובת תבלינים, המיועדת לקפה או למרק. התערובת המיועדת לקפה כוללת את התבלינים המרכזיים הבאים: הל, קינמון, ציפורן, זנגביל ואגוז מוסקט. החוויאג' ושאר התבלינים ידועים כנוגדי חמצון, טובים לאבנים בכליות, מטהרים את הגוף, מסדירים פעולות מעיים, משככים כאבי בטן, מפחיתים בחילות והקאות ועוד.

במשפחתנו יש סיפור מימים יממה, שאבי, היקה, בעל הנימוס הגרמני, הגיע לבית סבתי בתחלת ההכירות של הורי , וישב לחכות לבואה של חברתו ובנתיים אמה(סבתי) הצינה לו קפה ושאלה "אתה אוהב  קפה חריף?" אצל אבי היקה קפה חריף התקשר עם קפה חזק ..והוא השיב"כן, חריף מאד"סבתא שהתכוונה לתבלין החוויג' הוסיפה לו כפית גדושה מהתבלין שהיה זר לאבי, והגישה לו את הקפה בספל ענקי מאמייל ..


אצלנו  נוהגים להוסיף בין רבע לחצי כפית חוויג' לכוס קפה או תה..

לפעמים מוספים מעט לסלט פירות או עוגיות.

..
100 גרם זנגוויל יבש
10 גרם ציפורן יבש
10 גרם הל
30 גרם מקלות קינמון

לכתוש את כל המרכיבים במכתש ועלי ולאחר מכן לטחון.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל הים רגוע אלא אם צויין אחרת