00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

טיקטאק יוצא לאכול

פאשה

פאשה, הארבעה 8, תל-אביב

 

הריגוש לא כלול

 

תורכיה אמנם נמחקה השנה ממפת התיירות הישראלית, אבל זכרונותי מהאוכל שם כנראה שלא ימחקו לעד. יש לי חיבה גדולה למטבח התורכי, שבמיטבו הוא לא פחות מגאוני. בארץ מטעמי כשרות אין אמנם מסעדות תורכיות אותנטיות, אך מספר בתי אוכל מנסים לעשות את המקסימום במסגרת המגבלות.

 

פאשה היא מסעדה תורכית כשרה, הממוקמת בשדרת המסעדות הצפופה של רחוב הארבעה בת"א. היא שוכנת בחלל גדול, נקי, מושקע, המעוצב באלמנטים שונים מארץ האם. ברקע מתנגנת מוסיקה תורכית – וכיף ונעים לשבת בה.

 

 

התפריט קצת מתעתע: מצד אחד חסרה בו המנה התורכית המפורסמת ביותר בעולם: הדונר - ומצד שני מככבות בו מנות, המזוהות בארץ דווקא עם המטבח הכורדי או העירקי. בכל מקרה, הדגש הוא על אוכל ביתי פשוט, המתומחר בצורה מתונה, ללא שימוש בחומרי גלם נוצצים מדי. ביקרתי במקום בפעם האחרונה לפני 4 שנים – וזכרתי אותו כאפלולי ורועש יותר. כיום האווירה סולידית ומתאימה לארוחת ערב נינוחה.

 

להלן המנות שהוזמנו:

עלי גפן (26 ₪). מדובר בחמש יחידות, שמולאו בתערובת של אורז ועגבניות. עלי הגפן היו חמימים, טריים, לא חמוצים מדי ובעלי מרקם עדין. התערובת שבתוכם היתה קצת בנאלית, אך בסך הכל זוהי מנה מוצלחת.

 

 

סוג`וק (36 ₪). מדובר בפיסות של נקניק בקר צרוב על הגריל, שהוגשו עם סלט ירוק. הבשר היה חם, שומני, פיקנטי והתייבש במהירות. טעמו הלא משכנע הזכיר קבנוס. מנה מאכזבת.

 

 

2 יחידות לחמג`ון (26 ₪). הגרסה העותומאנית לפיצה הוגשה כבצק דק מאוד, שעליו תערובת בשר טחון קצת אנמית. באופן אישי אני מעדיף לחמג`ון בעל בצק פריך ומתפצח יותר, עם תערובת בשר המתובלת בצורה עשירה מזו.

 

 

סטייק פרגית בפיסטוק שמי וקשיו (74 ₪). פרגית היא אולי הבשר המשעמם ביותר שיש, אך כאן הצליחו לשדרג את העוף באמצעות תערובת פיסטוק נפלאה, שהפיחה בו חיים חדשים. מנה מקורית ומעניינת.

 

 

קבב תורכי מהטאבון (60 ₪). המנה הגיעה בקדירת חרס והכילה מספר קבבונים ותפוחי אדמה. הבשר, שהורכב מבקר ושומן כבש, היה קצת יבש ולא אוורירי מספיק. בלא מעט מסעדות בארץ מגישים כיום קבב מוצלח בהרבה.

 

 

לחם טרי, שבדיוק יצא מהטאבון, הוגש על חשבון הבית.

 

 

גלידת וניל ברוטב סילאן ועיטורי חלבה (34 ₪). באופן מפתיע, למרות שמדובר במסעדה כשרה, הקינוח דווקא היה מוצלח מאוד. קשה היה להבחין שמדובר בגלידה פרווה שאינה מכילה שמנת. הטעמים היו נעימים, ערבים לחיך – והצלחת נראתה מפתה ומושקעת.

 

 

 

פאשה אינה מסעדת תורכית אותנטית, אלא מסעדת אוכל ביתי אוריינטלית. פה ושם נהניתי בה ממנות מוצלחות, אך קשה לי לומר ששחזרתי בה את החוויות הקולינאריות הנפלאות הזכורות לי מאיסטנבול. כנראה שכדי ליהנות מאוכל תורכי אמיתי, אצטרך לחכות בסבלנות להדחתו של ארדואן מהשלטון.

 

ציון: 3 כוכבים

 

 

עדכון מתאריך 04/04/2013

לאחרונה חזרתי לפאשה, הפעם התמקדתי בעיקר במנות הראשונות, ומנת חלקי היתה ארוחה בינונית נוספת. שום דבר לא היה רע במיוחד, אך אף מאכל לא הסב הנאה קולינארית יוצאת דופן. אני לא מוצא סיבה לחזור לפה בעתיד, אלא אם שיקולי כשרות יכתיבו זאת. להלן המנות שהוזמנו:

עלי גפן ממולאים (26 ש"ח)


בורק בשרי (22 ש"ח)


חציל בגריל עם טחינה (36 ש"ח)


קציצות אורז ותרד (28 ש"ח)

לחמג`ון (26 ש"ח)


מחשיא חמוד (34 ש"ח)


סמבוסק (28 ש"ח)


נתחי פרגית – "מסחנה" (72 ש"ח)


לחם הבית


גלידת וניל ברוטב סילאן ועיטורי חלבה (36 ש"ח)


סופלה וולקנו בליווי סורבה קוקוס (30 ש"ח)

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

19 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל TickTack1 אלא אם צויין אחרת