00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מהלב ומהראש

מרק חומוס ותרד

23/11/2010

גם השבוע החורף לא נראה באופק, אבל זו לא סיבה לוותר על מאכלים מחממים ומרקים בפרט. שוב המתכון מאוד פשוט להכנה, במיוחד שהשף תומר אייל "עושה הנחה" ונותן אפשרות להשתמש בחומרים זמינים לעם, העוזרים לקצר את התהליך עוד יותר. התוצאה נהדרת ושונה מהמרקים הרגילים עמוסי הירקות. תיהנו!

רכיבים:
2 כפות שמן זית
2 בצלים קלופים וקצוצים
2 שיני שום קלופות ופרוסות
1 חבילת תרד טרי ושטוף היטב (500 גר')
1+1/2 כוסות חומוס מבושל או מוקפא או משומר ומסונן
5 כוסות מרק עוף (אפשר מאבקה)
מיץ מ1/2 לימון
מלח, פלפל ותבלינים לפי הטעם

ההכנה:
מחממים בסיר את שמן הזית ומטגנים את הבצל והשום עד שהבצל הופך לשקוף.
מוסיפים 2/3 מחבילת התרד. מערבבים ומטגנים כ-5 דקות.
מוסיפים את גרגירי החומוס, מתבלים במלח ופלפל ומוסיפים את מרק העוף. מביאים לרתיחה, מכסים את הסיר חלקית, מנמיכים את הלהבה ומבשלים 20 דקות.
מוסיפים את 1/3 חבילת התרד שנותרה ואת מיץ הלימון, מכבים את האש. מכסים את הסיר ומשהים 5 דקות.
מגישים חמים.

הערות:
הפעם לא היה לי תרד וגם לא התחשק לי לעבוד קשה (הרי תרד דורש טיפול די קפדני), לכן המרק הזה הוכן עם עלי מנגולד קצוצים גס.
הוספתי תפוח אדמה ביינוני, כדי שיהיה לבן שלי קצת עניין :-)

 

בהצלחה ובתיאבון!

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל IliAsh אלא אם צויין אחרת