00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

מרק שעועית ובשר עם עצם

חיכיתי חיכיתי והוא לא בא.

מי?

החורף.

 

 

 

 

אז בכל זאת הכנתי סיר מרק שעועית, שמזוהה אצלי עם קר בחוץ וחורפי,

שיש בו ארוחה שלמה משביעה ומפוצצת (קצת).

אז מתחילים מהשריית השעועית, והחלפת המים תוך כדי התהליך.

לא לכסות ולתת לגאזים לצאת ממנה. ביום חם  להכניס למקרר.

 

 

לשטוף היטב ולהשרות

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

חומרים:

4 כוסות שעועית לבנה, ארגנטינאית או אמריקאית. היא קטנה יותר ומתרככת ביתר קלות.

להציף ולכסות במים למשך לילה לפחות.

נתח בשר צוואר טרי עם עצם -  מחולק לפי מס' הסועדים. אם אין עם העצם, לקנות נתח בשר ולהוסיף   עצמות מוח בנפרד. מוסיף המון לטעם.

2-3 עלי דפנה

2 בצלים גדולים חתוכים לקוביות קטנות.

2-5 שיני שום טרי פרוס (אם אין, אפשר קפוא קצוץ),

1 קופסה קטנה רסק עגבניות,

 תיבול: פלפל שחור,פפריקה אדומה מתוקה, מלח, אבקת מרק עוף איכותי.

2-3 גבעולי סלרי  פרוסים (אפשר עם העלים חתוכים דק),

חצי צרור פטרוזיליה קצוצה דק,

שמן זית/ קנולה לטיגון,

כלים:

רצוי סיר לחץ גדול./ אם אין  בסיר רגיל (כמובן שמשך הבישול יתארך בהרבה, לבשל עד לריכוך השעועית והבשר כמה שנדרש.

הכנה:

בסיר נפרד להרתיח מים.

בסיר לחץ גדול ועמוק לחמם על אש גבוהה את השמן, להכניס את נתחי הבשר והעצמות,  להחזיק מכסה בהיכון  שלא תיכוו.(זהירות מהתזה). לטגן עד שהבשר מאבד את צבעו החי. לערבב.

להוסיף לסיר הבשר את עלי הדפנה, שיני השום הפרוסות וקוביות הבצל הקצוץ, לערבב ולהמשיך בטיגון, להשגיח שלא יישרף, לערבב מדי פעם ולהפוך.

להוסיף  את השעועית מסוננת ממי השרייה. לערבב היטב.

 להוסיף רסק עגבניות,  אבקת מרק עוף,  תבלינים ולערבב מס' פעמים.

לצקת מהמים הרותחים כדי כיסוי כל המרכיבים בסיר. לערבב להמסת אבקת המרק ורסק העגבניות.

*זהירות: אם מבשלים בסיר לחץ להוסיף מים בגובה הוראות היצרן!

אם יחסרו מים  למרק או אם אתם אוהבים דליל יותר, להוסיף מים רותחים לאחר פתיחת הסיר. להרתיח יחד, ובסוף להוסיף את הפטרוזיליה הקצוצה, להביא לרתיחה נוספת אחת  לבדוק תיבול ולתקן טעמים. להוריד מהאש

בתיאבון.

אפשר להקפיא במנות, ולחמם מנה במיקרו כאשר מתחשק.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

2 תגובות

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת