00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

משהו טוב

לביבות סלק סגולות

סוף נובמבר, ואני מוצאת את עצמי לובשת בגדים קצרים ונועלת סנדלי אצבע. ממש הזוי. טוב שיש את חג החנוכה כדי שלפחות תהיה תחושה של חורף, אם לא חורף של ממש. בכל זאת מחשיך מוקדם כך שהדלקת נרות אפשר לעשות כמו שצריך. אמנם ללא רעשי הרקע של רעמים וברקים שמלווים אותנו בדרך כלל, אבל גם זה משהו. עוד מעט נתלה את קישוטי החג (ויטראז'ים למיניהם), נתלה את העבודות שהילדים הכינו בגן ובבית הספר, נדליק נרות ונכין מאכלי חג. כבר בימים אלו אני במצוד אחר מתכונים שווים במיוחד כדי להתפנק בהם בחג ובינתיים מרשה לעצמי להנות ממתכונים מוצלחים שהכנתי בשנה שעברה, כמו זה שלפניכם.

טיפ - אפשר להכין מראש את הלביבות. לקראת ההגשה אפשר להניח בכלי מרופד במגבות נייר ומכוסה ברדיד אלומיניום ולחמם בחום נמוך (125 מעלות).

מתכון של דליה למדני, מדור האוכל של "לאשה", 18/12/06

לביבות סלק סגולות


12 יחידות

רכיבים:
250 גרם תפוחי אדמה, קלופים (1 תפוח אדמה גדול)
250 גרם סלק, קלוף (1 סלק גדול)
1 בצל קטן קלוף
3 כפות קמח
1 ביצה גדולה
1/2 כפית אגוז מוסקט מגורר
מלח, פלפל

לטיגון
שמן

אופן הכנה:
1. מגררים דק את תפוחי האדמה , הסלק והבצל. משהים כ 15 דקות וסוחטים. מוסיפים את הקמח, הביצה והתבלינים ומערבבים היטב.
2. מחממים מעט שמן במחבת . מניחים כף מהבלילה במחבת ומשטחים בגב הכף. מניחים במחבת עוד לביבות ומקפידים על רווחים. כשהצד התחתון מזהיב, הופכים ומזהיבים מהצד השני. מספיגים את הלביבות במגבות נייר ומגישים עם רסק תפוחים מתוגבר בשמנת חמוצה ומתובל בקינמון.

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

12 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל danam20 אלא אם צויין אחרת