00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

CooknBake

מתוק ושמח אצל מקס

24/11/2010
לפני קצת יותר משבוע הייתי בערב השקת הקינוחים החדשים של מקס ברנר לבלוגרים ומנהלי פורומים.
מעבר לעובדה שהיה טעים! בטח שהיה טעים! היה מדהים לראות את שלל הרעיונות החדשים שעולים בימים אלה על שולחנות הסועדים במסעדות הרשת.
הרעיונות המקוריים, עם הכלים המקוריים שתוכננו ויוצרו במיוחד עבור קינוחים אלה הם חגיגה לעיניים ולפה.
שילוב של בצקים, עם שוקולד מומס, גבינות ופירות לא יכולים שלא להפיל כל טועם שנעץ כפית בקינוח שהוגש לפניו.
 
אז זו לא ממש ביקורת וגם לא חוות דעת, כי אני לא חושבת שיש חיה כזו "לא אהבתי את קינוח השוקולד שהוגש". שוקולד הוא בקונצנזוס! כולם אוהבים שוקולד - אם מריר בדרגה כזו או אחרת, אם חלב או אפילו שוקולד לבן - את המתוק מתוק הזה כולם אוהבים!  זו רשומה שמציגה בפניכם את שלל הקינוחים המקוריים והחדשים של מקס ברנר, כי אולי גם אתם תרצו לטעום .
 
אז מה היה לנו שם?
 
 
היו לנו קרפים עם מילויים שונים:
קרפ עוגת גבינה במילוי שוקולד לבן נמס, גלידת קרם וניל, קראמבל עוגיות וטראפל שוקולד חם
קרפ טירמיסו משגע עם גבינת מסקרפונה, גלידת קרם וניל אספרסו מדהימה וטראפל שוקולד חם
וגם קרפ בננה נוגט שהוגש עם שוקולד חלב מומס, גלידת קרם וניל וטראפל שוקולד חם.
ומה שהכי קסם לי בקרפים האלה, זו העובדה שע"י המסת אבקת סוכר ע"י ברנר בחלק העליון של הקרפ,  הקינוח קיבל מעטה קרנצ'י ממש כמו בקרם ברולה - מכאן שמו - קרפ ברולה! גאוני!! וטעים!!
 
 
 
בתוך צינצנת זכוכית קטנה עם מכסה כמו של צנצנות השימורים הוגש לנו מילקי מקס עוגיות, מילקי פאדג` בראוניז ומילקי קצפת פירות שהם שילוב של קרם טראפל שוקולד חלב או לבן, עם שברי עוגיות/עוגיות פאדג` בראוניז/גרנולה פירות עם שברי שוקולד וקצפת. ליד כל הפאר הזה הוגש שוקולד חם מומס בתוך שייקר נירוסטה. - קינוח משגע!
 
 
על שיפוד הוגש לנו פרופיטרול נוגט קטן וטעים שהוגש עם רוטב שוקולד חלב.
 
מתוק לכם עד כאן?? כי יש עוד!
 
Cake & shake
 
 
אי אפשר להעביר ערב של קינוחים אם אין על השולחן סופלה שוקולד שוקולד שוקולד  - לא, זו לא טעות! כך הקינוח הזה נקרא והוא אכן שוקולדי ועשיר!
הסופלה מוגש עם שייקר שוקולד חם ושוט שוקולד קר - היה מדהים!
 
 
 
 
 
הוגשה גם עוגת גבינה ניו-יורק שבאה על מגש אחד עם סלט פירות לשבירת המתיקות, שייקר פאדג` שוקולד חם ושוט קרם שוקולד קפוא.
ולידה הוגש עוגת קרם שוקולד ברולה שגם היא הוגשה עם סלט פירות שייקר שוקולד ושוט שוקולד.
 
 
 
 
בקופסא של Take away של אוכל סיני, הוגשו לנו אגרולים ממולאים בשוקולד בננה כשלידם אותו שייקר שוקולד מומס. קינוח שאהבתי מאד!
 
 
מקווה שלא שכחתי כלום כי עם כל כך הרבה מתוק יוצאים שיכורים ולא מיין....
 
הי טעים! היה מתוק! הרבה מתוק!! היה גם חשוך, מאד חשוך! לכן התמונות יצאו לא משהו, אז החלטתי לצלם את התפריט היפה שקיבלנו, ולשלב מתוכו תמונות בפוסט.
 
מעבר למתוק מתוק הזה שהיה שם, שמחנו לפגוש את עודד ברנר האיש והעגיל שניהל איתנו שיחה שלווה, סיפר על עצמו ועל קורות חייו עד הפיכת החנות הקטנה של מקס ברנר לאימפריה שהוא בעצם לא ממש מנהל היום. החברה היום מנוהלת ע"י שטראוס, עודד מסתובב בעולם, מרצה, מקבל השראה מכל מה שהוא רואה סביבו בטיוליו בעולם וממציא המצאות שוקולד חדשות אם לבד ואם במפגש אקראי עם שפים יצירתיים בעולם. את תפריט הקינוחים החדש הוא יצר ביחד עם שף תאילנדי מוכשר ומקורי (לא הספקתי לרשום את שמו לצערי).
הכלים המדהימים שיוצרו לתפריט הזה, הם שירבוטים מכתב ידו של עודד בתוספת איורים מקוריים של יונתן פקטור שמלווה את עודד ממש מתחילת דרכו.
 
 
ולמה מקס? מקס, עולה חדש מדנמרק, ועודד נפגשו בתחילת הדרך ופתחו ביחד חנות קטנה לשוקולד. הצמד עבר ביחד כשנה וחצי ודרכיהם נפרדו. השם נשאר עם עודד והיום בכל העולם קוראים לו מקס, כאן הוא עדיין עודד :)
עודד מספר שמעולם לא חשב שהוא יגיע לאן שהגיע היום, הוא חשב לעבוד כמה שעות בחנות הקטנה ברעננה ואח"כ יוכל לחזור הביתה אל מה שהוא הכי אוהב לעשות - לכתוב!
 
עודד ברנר מספר על התפריט:
"תפריט מתוק חדש. אני חולם עליו כבר כל כך הרבה זמן. ואולי יותר נכון לכתוב - אוסף אותו כל כך הרבה זמן! רושם על פתקים רעיונות, נכנס לחנויות אופנה ומתבונן בקומבינציות צבעים שאני אוהב. מחביא תפריטים במסעדה מדהימה כשהמלצר לא מסתכל. חותך דפים מתוך מגזינים. ממלא את חדר העבודה שלי בכלים עד שהייתי מוכרח למצוא לי חדר עבודה אחר.
בחצי שנה האחרונה עבדנו להפוך את כל הבלאגן של האיסוף שלי לתפריט עם התחלה וסוף. יש בו המון צבעים חדשים, ורעיונות של טעם מכל העולם, וכלים מעוצבים.
אני אוהב אותו. אני מקווה שגם אתם."
 
מקס ברנר מתהדר היום ב- 32 סניפים בארץ ובעולם. תפריט המתוקים זהה ב-90% בכל מסעדות הרשת.
 
שיהיה לכם מתוק!
 
 ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
 
עוד משהו קטן
 
מהיום תוכלו למצוא את הבלוג שלי גם באתר "אוכל 101"
המאגד בתוכו עשרות בלוגי אוכל ישראלים.
תהנו!
  

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

48 תגובות

בחירת העורך
מציצים מעבר לים
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל CooknBake אלא אם צויין אחרת