33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

שיק - SHIK דינה (וינשטיין) שק

מספרת סיפורים

עונג אחד - מספר גרסאות

יש סוגים שונים של תענוגות.

יש קינוחים שמביאים איתם תענוג צרוף.

את העונג הזה ניתן להכין בשתי דרכים - שלא כמו בצה"ל ולא בדומה לנשיאנו המכובד ששם הכל בשלישה...

אז אילו שתי דרכים?

הדרך הקצרה והדרך הארוכה.....

במחשבה שניה, גם פה ניתן ליישם דרך שלישית ופתלתלה....

כל אחד והעדפותיו וכל אחד והזמן העומד לרשותו.

נתחיל בקצרה - שהרי לאלו שמעדיפים אותה, אין סבלנות לשמוע ולקרוא על ואת הדרך הארוכה....

תענוג אחד ודי! גרסה קצרה

המצרכים הדרושים:

5-6 עוגיות "נשיקה" (רצוי לקנות  בקונדיטוריות טובות)

2 תפוחי עץ גרנד חתוכים לקוביות

דובדבנים ללא חרצנים - משומרים או טריים - לפי העונה.

1 חבילת גבינת מסקרפונה

1 חבילת שמנת מתוקה

3 כפות אבקת סוכר

5 וופל בלגי (יש ב"סופר"ים תוצרת בלגיה)

סירופ פרי. (1/2 כוס מיץ הדובדבנים המסוכרים +כף ליקר תפוזים +כף קורנפלור - בחישה מתמדת מעל אש נמוכה עד להסמכה) 

ההכנה

 שוברים את עוגית הנשיקה ומניחים בבסיס קערית ההגשה.

מעל מפזרים את קוביות תפוח העץ החמצמץ ועליהם את הדובדבנים המגולענים.

מקציפים את השמנת עם הגבינה ואבקת הסוכר - מניחים כף גדושה של המוקצפים על הדובדבנים ושות'

שוברים את הוופל לחצי ונועצים אותו בקציפה ועליהם יוצקים מעט סירופ פירות.

וממש טיפה של השקעה נותנת תוצאות של תענוגות

ועכשיו כמובטח לגרסה השנייה והארוכה

מה שמאריך את הגרסה הזו על פני קודמתה היא העובדה שמכינים לבד את ה"נשיקות" ואת האפיפיות או הוופלים הבלגים.

אז נתחיל ב"נשיקות"

מצרכים לכ- 10 "נשיקות מרנגיות" בינוניות וחמודות.

  2 חלבונים

1/2כוס סוכר

1/2 כפית תמצית וניל

הכנה

להקציף את החלבונים במהירות גבוהה ובלי הפסקות מוסיפים תוך כדי ההקצפה בזילוף הדרגתי את הסוכר ותמצית הוניל וממשיכים בהקצפה במשך כ- 8-10 דקות עד לקבלת קצף יציב ומבריק.

מחממים את התנור ל 100 מעלות.

מרפדים תבנית בנייר אפיה ומזליפים נשיקות בינוניות. - אפשר להשתמש במזרק קרם או בשתי כפות - לתנור לכשעתים עד שעתים וחצי.

 תזכורת לשם מה כל הטרחה

מתכון וופל בלגי לקוח מאתר IFEEL

(נראה לי הכי מושקע)

 החומרים ל-10 מנות:

  • 3 כוסות קמח
  • 1/2 כוס חלב, פושר
  • 3/4 קובייה שמרים טריים (או ½1 כפות שמרים יבשים, או 3/4 חבילה שמרית)
  • 2 ביצים
  • 1 חלמון
  • קורט מלח
  • 1/2 כפית תמצית וניל
  • 200 גר' חמאה, רכה
  • 2 כוסות קוביות סוכר (אם אין, משתמשים ב-¼1 כוסות סוכר רגיל)

אופן ההכנה:

  1. מערבבים בקערה את כל הרכיבים מלבד החמאה וקוביות הסוכר. לשים על משטח מקומח עד לקבלת בצק חלק. אם צריך מוסיפים עוד מעט קמח או חלב.
  2. מניחים את הבצק בקערה, מכסים בניילון נצמד ומשהים במקום חמים כ-30 דקות.
  3. לשים את החמאה לתוך הבצק עד שהיא נספגת לחלוטין.
  4. מרסקים את קוביות הסוכר לפירורים גדולים ולשים לתוך הבצק.
  5. מחלקים את הבצק ל-10 כדורים ונותנים להם לנוח כ-15 דקות.
  6. מחממים מכשיר לוופל בלגי, מניחים במכשיר שני כדורים בכל פעם ואופים במשך 3 דקות.

מבט מעל לרענון הזכרון

 

והדרך השלישית והכי פשוטה לבוא לטעום אצלי ו....די.

 

טיפ'טן - לוקחים מרכיבים פשוטים וטובים משלבים אותם באהבה ומקבלים -  תענוג.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

28 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל dshk אלא אם צויין אחרת