55
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חברות מבשלות

אושפלאו בוכרי

הרבה מאוד מתכונים של אושפלאו בוכרי באינטרנט. אני לקחתי מתכון מאתר YNET והתאמתי אותו לטעמם של ילדיי, גרעתי מהמתכון את זרעי הכמון , השום והצימוקים.

המצרכים:

3 בצלים גדולים חתוכים לרצועות

שוקי עוף לפי מספר הסועדים (אני שמתי 8)

300 גרם גרגרי חומוס גדולים, שעברו השרייה ובישול

מלח ופלפל

1 כפית כורכום

שמן

1 ראש שום (אני "חסכתי" את זה מילדיי)

5 גזרים, חתוכים לצורת גפרורים (ז`וליאן)

3 כוסות אורז פרסי

סיר כבד וגדול.

אופן ההכנה:

1.  מטגנים את הבצל בסיר עם שמן, ברגע שנעשה שקוף, מסירים מהגז ומניחים בצד.

2. באותו הסיר, מטגנים את שוקי העוף, עד אשר הם מקבלים גוון שחום ויפה. מתבלים במלח ובפלפל ומוסיפים את גרגרי החומוס המבושלים. מתבלים בכורכום ומוסיפים מים עד לכיסוי השוקיים. מבשלים על אש קטנה, עד שהעוף מתבשל. (תוספת שלי: לאחר שהעוף מתבשל ומתקרר, אני מנקה אותו מהעצמות , כדי שיתפוס פחות מקום בסיר)

3. חותכים את הגזר לז`וליין, מחממים מעט שמן בסיר נקי ומטגנים אותם קלות.

 

4. וכעת להרכבת המנה: מסדרים בתחתית הסיר חלק מהבצל, מעליו את הגזר, חלקי העוף והחומוס ומעל כולם - האורז והבצל שנותר. אפשר לרפד את הסיר בתחתיתו בפרוסות תפא"ד (כמו באורז פרסי).

5. מתבלים במלח ומערבבים קלות. יוצקים מים שיגיעו לגובה של כאצבע מעל פני האורז. ניתן להשתמש במי הבישול של העוף. יוצרים ארובות באורז, באמצעות ידית של כף עץ, שיגיעו עד לתחתית הסיר.

 

6. מכסים את הסיר ומבשלים על אש קטנה  כחצי שעה, עד שרואים שהמים התאדו. אך לא להרים את מכסה הסיר, גם לאחר שכיבינו את הגז, להשאיר את הסיר מכוסה במכסה ובמגבת מטבח, כדי לאפשר לאורז להמשיך ולהתבשל באדיו עוד 15 דקות. 

ה"עוגה" מוכנה:

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

2 תגובות

העורך בחר...
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל חברות מבשלות אלא אם צויין אחרת