55
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חברות מבשלות

פוקאצ`ה

החומרים:

1 קג' קמח לבן

2.5 כוסות מים בטמפ' החדר

4 כפות שמן זית

2 כפות סוכר

1 כף מלח

2.5 כפות שמרים יבשים או שקית שמרית

ירקות: חציל, פלפלים, עגבניות שרי, קישואים, בצל

מלח גס, רוזמרין, תימין

 

ההכנה:

לשים את כל החומרים, ולקראת התגבשות הבצק מוסיפים את המלח. לשים כ - 10 דקות נוספות ביד או במיקסר. משמנים בתרסיס שמן את הבצק, מכסים בניילון נצמד ומניחים לבצק לתפוח כשעה וחצי, לשים שוב על מנת להוציא את האוויר מהבצק, יוצרים עיגולים בגודל אחיד (כשלושה ארבעה עיגולים) ומתפיחים עוד כחצי שעה.

פותחים את העיגולים לפוקאצ'ות יפות ומניחים להם לתפוח עוד 10 דקות, אפשר גם יותר. רצוי לשמן את הפוקאצ'ות לפני ההתפחה בתרסיס שמן, כדי למנוע את התייבשות הבצק באויר הפתוח.

מחממים תנור לטמפ' גבוהה.

יוצרים באצבעות גומות בבנק, מורחים אותו בשמן זית בעזרת מברשת, מפזרים מלח גס ומסדרים על הפוקאצ'ות ירקות קלויים (כמו: קישואים, חצילים, בצל ועוד)

מכניסים לתנור שחומם למשך כ - 13 דקות.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

2 תגובות

העורך בחר...
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל חברות מבשלות אלא אם צויין אחרת