00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

קולינרי ועוד

שוקי עוף ממולאים בקוסקוס, פטריות ואגוזים

10/12/2010

קוסקוס הוא מאכל צפון אפריקאי מסורתי, המוכן מגרגרי סולת שעוברים אידוי מעל מים. קיימים מספר סוגים שונים של קוסקוס אשר נבדלים זה מזה בגודל גרגרי הסולת (דק, בינוני ועבה) אותו קובעים בעזרת מסננות מתאימות ובסוג התבלון של גרגרי הסולת בתהליך האידוי עצמו, או בסופו. שיטת ההכנה המסורתית מבוססת על שימוש בסיר אידוי המכונה "קוסקוסייר". זהו סיר קומותיים שבתחתיתו מתבשל מרק, לרוב מרק ירקות בתוספת חומוס ולעתים בתוספת בשר עוף או בשר בקר, ובחלקו העליון גרגירי הסולת, מונחים מעל תחתית מחוררת. גרגרי הסולת סופחים את אדי המים שבמרק, ותופחים.

כאשר קיבלתי את הקוסקוס המלא לניסיון, ניסיתי לא להתייחס אליו בצורה המוזכרת כאן למעלה, כמאכל או כתוספת פחמימתית למנה בשרית אלא כחומר גלם בפני עצמו, כאילו היה ירק או משהו בסגנון.

אתוודע שאין לי שורשים צפון אפריקאיים ומעולם לא הכנתי קוסקוס מתחילתו ועד סופו.. למדתי לאהוב קוסקוס בשנים האחרונות. מבחינתי הקוסקוס מהיר הכנה הוא מספיק טוב בהנחה שהוא יוצא אחד אחד ולא מבושל מדי או דביק ולזה אני מגיעה עם כמות מים מדוייקת, מלח ושמן זית.

בשבוע שקיבלתי את מארז הקוסקוס הייתי במצב שבו גלגלי השיניים של מוחי עבדו ללא הרף אחר רעיונות למנות חדשות. כך הגעתי לרעיון של שוקי עוף ממולאות בקוסקוס עם פטריות קצוצות, פטרוזיליה ואגוזים. אגב, המילוי טעים לכשעצמו כתוספת פחמימתית. הפיצית המשפחתית מתלהבת וטורפת כל פעם מחדש את התוספת הזו.

חומרים: (ל-4 מנות)

12 שוקי עוף ללא העצם

1 בצל יבש קצוץ דק

סלסלת פטריות שמפניון או פורטובלה קצוצות דק

חופן פטרוזיליה קצוצה דק

אגוזי מלך קצוצים או צנוברים קלויים (לא חובה)

120 גרם קוסקוס מלא (ניתן גם עם קוסקוס רגיל. אני מעדיפה את הגרסה העבה או הבינונית)

שמן זית

מלח גס ופלפל גרוס טרי

 

אופן ההכנה:

במחבת בינונית על להבה בינונית מאדים בשמן זית את הבצל עד להזהבה קלה

מוסיפים את הפטריות וממשיכים לאדות עד להוצאת הנוזלים.

מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.

מוסיפים את הפטרוזיליה והאגוזים ומערבבים. מניחים להתקררות.

במקביל מניחים בקערה את הקוסקוס ושמים מים רותחים כמעט עד כדי כיסוי, כף שמן זית ומעט מלח, מערבבים היטב ומכסים עד להספגות הנוזלים. כאשר הנוזלים נספגו כולם והקוסקוס תפח, מערבבים עם מזלג ומפוררים את גושי הקוסקוס.

מוסיפים את תערובת הפטריות לקוסקוס ומערבבים. טועמים ובמקרה הצורך מוסיפים מלח ופלפל.

ממלאים את שוקי העוף בתערובת הקוסקוס.

מחממים תנור לחום של 180 מעלות.

מחממים מחבת עם מעט שמן זית וצורבים את שוקי העוף מכל הצדדים.

מסדרים את שוקי העוף בתבנית חסינת חום וצולים בתנור עד להשחמה. ניתן לפזר על העוף מעט טימין.

אני בחרתי להגיש עם סלט ירוק פשוט

גילוי נאות: את מארז הקוסקוס קיבלתי מטעם חברת "קוסקוס מזון - זה משפחה חמה".

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

16 תגובות

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל מעיין נדיר אלא אם צויין אחרת